Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Yonetim kurulu karari nasil alinir?

Yuksek lisans icin YDS hangi dilden?

Dinimizde ibadetlerin on sarti nedir?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Yönetim kurulu kararı nasıl alınır?

MADDE 390- (1) Esas sözleşmede aksine ağırlaştırıcı bir hüküm bulunmadığı takdirde, yönetim kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alır. Bu kural yönetim kurulunun elektronik ortamda yapılması hâlinde de uygulanır.

Anonim şirket yönetim kurulu hangi kararları alabilir?

Anonim şirket yönetim kurulu hangi kararları alabilir?
Dolayısıyla, anonim şirketlerde yönetim kurulunun dilediği her konuda karar alabilmesi hukuken mümkün değildir. Oysa, uygulamada, yönetim kurulunun zaman zaman kendisine tanınan sınırların dışına çıkarak, şirkete ait her türlü konuda karar aldığı ve uygulamaya koyduğu hallere rastlanabilmektedir.

Ortaklar Kurulu Kararı vekaleten imzalanabilir mi?

Şirket kuruluşu sırasında, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 349 ncu maddesine göre kurucular tarafından hazırlanan Kurucular Beyannamesinin ise ortaklar tarafından bizzat imzalanması gerekmekte olup, beyannamede vekaleten imza geçerli değildir.

Yönetim kurulu karar defterini hangi şirket tutar?

Yönetim kurulu karar defterini hangi şirket tutar?
Limited Şirketlerde Müdürler Kurulu Karar Defteri Tutulması Limited şirketlerde müdürler kurulu karar defterinin tutulması kesin bir zorunluluk değildir. Limited şirketler, tercihe bağlı olarak iki ayrı defter şeklinde hem müdürler kurulu karar defteri hem de genel kurul toplantı ve müzakere defteri tutabilirler.

Karar defterini kimler tutar?

Müdürler kurulu karar defteri, ciltli ve sayfa numaraları teselsül edecek şekilde tutulur ve bu deftere müdürün veya müdürler kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararlar kaydedilir.

Anonim şirket yönetim kurulu kararı nasıl alınır?

Anonim şirket yönetim kurulu kararı nasıl alınır?
Ana sözleşmede aksine bir düzenleme bulunmadığı takdirde yönetim kurulu kararları toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğuyla alınır (TTK m. 390/1).

Anonim şirket yönetim kurulunun görevleri neler?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri kanun veya şirket esas sözleşmesi altında; şirketi yönetmek, yönetim teşkilatını belirlemek, bütçeyi hazırlamak, yıllık faaliyet raporunu düzenlemek, muhasebe ve finans denetimi yapmak, şirket defterlerini tutmak, şirketin sermaye kaybına uğraması veya borca batık hale gelmesi …

Yönetim kurulu kararı nasıl alınır sorusuna baktığımızda, esas sözleşmede aksine ağırlaştırıcı bir hüküm bulunmadığı takdirde, yönetim kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alır. Bu kural, yönetim kurulunun elektronik ortamda toplandığı durumlarda da geçerlidir.

Anonim şirketlerde yönetim kurulu, belirli konularda karar alabilirken her konuda karar alma yetkisine sahip değildir. Uygulamada bazen yönetim kurulları kendilerine tanınan sınırların dışına çıkarak her türlü konuda karar alabilmektedirler. Ancak hukuken, yönetim kurulu sadece yetkileri dahilinde kararlar alabilir.

Ortaklar Kurulu Kararı vekaleten imzalanamaz. Şirket kuruluşu sırasında Kurucular Beyannamesi ortaklar tarafından bizzat imzalanmalıdır ve vekaleten imza geçerli değildir.

Yönetim kurulu karar defterini tutma konusunda ise Limited Şirketlerde Müdürler Kurulu Karar Defteri Tutulması kesin bir zorunluluk değildir. Limited şirketler tercihe bağlı olarak müdürler kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri tutabilirler. Müdürler kurulu karar defteri, ciltli ve sayfa numaraları teselsül edecek şekilde tutulur ve müdürün veya müdürler kurulunun aldığı kararlar kaydedilir.

Anonim şirket yönetim kurulu kararı alınırken, ana sözleşmede aksine bir düzenleme bulunmadığı takdirde toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğuyla alınır.

Anonim şirket yönetim kurulunun görevleri arasında şirketi yönetmek, yönetim teşkilatını belirlemek, bütçeyi hazırlamak, yıllık faaliyet raporunu düzenlemek, muhasebe ve finans denetimi yapmak gibi işlemler bulunmaktadır. Bu görevler kanun veya şirket esas sözleşmesi altında belirlenir.

Yuksek lisans icin YDS hangi dilden?

Dinimizde ibadetlerin on sarti nedir?

1. Konular

1. 1.283.961
  2. Mesajlar

1. 1.687.035
  3. Kullanıcılar

1. 32.588
  4. Son üye

Geri
Üst Alt