- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Yönetim stratejileri nelerdir?
Bu alanda yetkin kuruluşlardan en önemlisi olan Strategic Management Society'e göre stratejik yönetim 12 alt gruba ayrılmaktadır:
Yoğunlaşma stratejileri nelerdir?
Yoğunlaşma stratejisi, çeşitli iş birimleri arasındaki yatırım fonları için yarış yerine, firmanın kârlarını yeniden işe yatırılmasını sağlar. Örgütsel varlıklar daha az çaba içinde olurlar. Stratejik yön konusunda daha az belirsizlik sözkonusudur.
Cesitlendirme stratejileri nelerdir?
Çeşitlendirme stratejisi, yeni iş alanlarına girmek ve oradaki fırsatlardan yararlanarak ortalamanın üzerinde getiri elde etmek isteyen işletmelerde uygulanan bir üst yönetim stratejisidir.
Genel işletme stratejileri nelerdir?
İşletme temel stratejileri; durağan, içsel büyüme, dışsal büyüme ve revizyon stratejileridir (Robbins vd., 2012:230).
Andrews stratejisi nedir?
İşletme açısından stratejiyi Andrews "İşletmenin hangi işi yaptığını veya yapmak istediğini: ne tür bir işletme olduğunu veya olmak istediğini tanımlayan amaç, hedef ve görevlerin tümü ve bunları gerçekleştirmek için gerekli yöntemlere verilen addır" diye tanımlamıştır.
Stratejik yönetim süreci ne ile başlar?
Stratejik yönetim süreci misyon ve vizyon tanımlamaları ile başlar. Çünkü doğru bir stratejik seçim için ciddi bir iş ve dış çevre analizi gereklidir.
Yoğun büyüme stratejileri nedir?
Yoğun büyüme stratejilerini pazara nüfus, Pazar geliştirme ve ürün geliştirme olarak tanımlanabilir. Bütünleştirici büyüme stratejilerinin geriye, ileriye ve yatay bütünleme şeklinde olduğu bilinmektedir.
Işletmelerin temel stratejileri nelerdir?
Temel Stratejiler 4 grupta sınıflanabilir :
Işletmelerin uygulayabileceği savunma stratejileri nelerdir?
Konum savunmasıKanat savunmasıKarşı Hücum savunmasıCaydırıcı savunma.Oynak/Esnek savunma.Daraltma veya stratejik çekilme.İşletme stratejisi ne demek?İşletme yönetiminde strateji kavramı, bir işletmenin içinde yer aldığı ortamın dinamizmine karşın, kararlılığını koruyarak varlığını sürdürmek ve pazarda başarı elde etmek için seçtiği yolu betimlemektedir. Kelime anlamıyla "sevk etme, yöneltme, gönderme, götürme ve gütme" demektir.
İşletme stratejisi ne demek?
İşletme yönetiminde strateji kavramı, bir işletmenin içinde yer aldığı ortamın dinamizmine karşın, kararlılığını koruyarak varlığını sürdürmek ve pazarda başarı elde etmek için seçtiği yolu betimlemektedir. Kelime anlamıyla "sevk etme, yöneltme, gönderme, götürme ve gütme" demektir.