Modoratör
Yeni Üye
Yönetsel işlev nedir?
YÖNETSEL İŞLEVLER
- Planlama,
- Karar verme.
- Örgütleme,
- Personel yönetimi,
- Eşgüdüm.
- Liderlik/öncülük etme ve.
- Denetleme.
Dış Eşgüdümleme nedir?
Dış eşgüdümleme, birim dışındaki eşgüdümleme çalışmalarıdır. Dış eşgüdümleme, işletmenin ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik çevresiyle ilgilidir. Hiç bir işletme, kendi sanayi dalındaki gelişmelerden veya ekonomideki gelişmelerden uzak duramaz.
Rekreasyon Yöneticisi nedir?
Rekreasyon Yöneticisi nedir?
Rekreasyon Yönetimi mezunu öğrenciler "Rekreasyon yöneticisi" olarak, rekreasyon ve serbest zamanların değerlendirmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla, kamu ve özel sektördeki her türlü turizm, sağlık ve hizmet sektörünün kurum ve kuruluşlarında yönetici yada yönlendirici olarak görev alabilmektedirler.
Rekreasyon aktiviteleri ile ilgili ekipmanların sağlanması ve aktivitelere öncülük etmek hangi düzey yöneticinin sorumluluğundadır?
Rekreasyon yönetim sürecinde yönetimin en alt seviyesinde, alan yöneticileri bulunmaktadır. Alan yöneticileri direkt hizmet sağlayıcılarıdır. Bu yöneticilerin; aerobik veya dans eğitmenliği, aktiviteler için gerekli ekipmanların sağlanması ve aktivitelere öncülük etmek gibi sorumlulukları vardır.
Dikey ve yatay Eşgüdümleme nedir?
1) dikey eşgüdümleme: örgütün farklı kademeleri arasında yapılan uyumlaştırmadır. gözetim ve denetim araçları ile birlikte yetki devri yoluyla sağlanabilir. 2) yatay eşgüdümleme: örgüt hiyerarşisinin en üst düzeyinde bulunan bölümler arasında ve eşdüzey yetkilerle çalışan kişiler arasında yapılan eşgüdümlemedir.
Yöneltme ne?
Yöneltme ne?
Yöneltme işlevi, işletmelerde faaliyetlerin yerine getirilmesi ve sürdürülmesi için çalışanlara etkili liderlik yapma, çalışanları motive etme ve işletme içi etkin iletişim sağlayarak çalışanları harekete geçirme işlevidir. Yöneltme işlevi liderlikle, motivasyonla, iletişimle ve koordinasyonla yakından ilgilidir.
Eşgüdüm sorunu nedir?
-Süreklilik: Eşgüdüm, örgütün karşılaştığı bir sorun esnasında sorunun çözümlenmesini sağlar. Ancak eşgüdüm sürekli olmalıdır ve karşılaşılan her sorun ya durumda tekrar sağlanlanmalıdır.