Modoratör
Efsanevi Üye
YoYo etkisinden nasıl kurtulurum?
Protein YoYo Etkisini Durdurur Metabolic Balance'ın kurucusu Dr. med. Wolf Funfack, beslenme konusunda yıllar boyu yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda proteinin yo-yo etkisini durdurduğunu fark etti. Kilo verdirici diyetlerin çoğu karbonhidrat ve / veya kalori azaltmaya, aynı zamanda tek tip beslenmeye dayalıdır.
Yo-yo sendromu nasil geçer?
Tedavide;
- Adım düşük kalorili yeterli dengeli diyetler + fiziksel aktivite.
- Adım davranış değişikliği yöntemlerinin bireyin yaşamına entegrasyonudur.
- Adım farmakolojik ilaçla tedavi.
- Adım cerrahi tedavilerdir.
Yo-yo etkisi ne demek?
Yo-yo etkisi ne demek?
İpin bir ucundan tutularak, oyuncağın yukarı aşağı hareket edecek şekilde sallanmasıyla oynanıyor. Eğer siz her yaptığınız düşük kalorili veya şok diyetle kilo döngünüzü etkileyerek metabolizmanızı da etkilerseniz maalesef sonuçta tartıda gördüğünüz rakamlar da aynı bu oyuncak gibi bir ileri bir geri; yani yo-yo olur.
Yo-yo döngüsü nedir?
Yo-yo döngüsü nedir?
Yo-yo döngüsü, bireyin vücudunun uyguladığı şok diyet süresince açlığa alışmasından kaynaklanır. Açlığa alışan vücut, normal yeme düzenine geçildiğinde "tekrar aç kalabilirim" dürtüsü ile hareket eder ve fazladan alınan enerjileri vücutta yağ deposu olarak biriktirmeye başlar.
Yo yo diyeti nasıl yapılır?
Yo-yo diyeti, vücudu şaşırtarak kilo verdirmeyi amaçlayan bir diyet türüdür. Diyet öncesinde günlük aldığınız kalori miktarı 1800 ise bu miktar 1200'e düşürülür. Vücut günlük 1200 kalori almaya alıştığında ise miktar 1800'e çıkarılır. Metabolizmayı şaşırtan bu yöntem, kısa sürede büyük kilolar verdirir.
Yo-yo türkçesi ne demek?
"yo-yo" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç yo-yo i. return ball i.
Yo-yo diyeti ne demek?
Yo-yo diyeti ne demek?
Yo yo oyunu nasıl oynanır?
Yo yo oyunu nasıl oynanır?
Yoyo, bir dingil ile birleştirilmiş iki diskten ve dingil etrafına sarılan ipten oluşan bir oyuncak. İpin bir ucundan tutularak, oyuncağın yukarı aşağı hareket edecek şekilde sallanması şeklinde oynanır.