Son Konular

Yuklenici kac gun cezali calisabilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.254
Meslek
Webmaster

Yüklenici kaç gün cezalı çalışabilir?

Bir işin bitim süresi sonunda idare yükleniciye fesih uyarısı yaparak 60 gün cezalı çalışma süresi vermiştir.
Fiyat farkı iş artışına dahil mi?
Gecikme cezası kesilmesi gerekiyorsa, sözleşme bedeli ile sözleşmede belirlenen oran ve gecikilen gün sayısının çarpımı sonucunda bulunacak tutar hakedişten kesilecektir. İş artışları sözleşme bedeline dahil edilecek fiyat farkları ise dahil edilmeyecektir.
Süre uzatımı ne zaman verilir?
Sözü edilen projelerin tesliminde gecikme olması yada teslim edilen projelerde zamana ihtiyaç gösterecek biçimde değişiklik yapılması durumlarında BİGŞ 'nin 12. maddesi uyarınca yükleniciye gerekli olan süre uzatımı verilir.

Alt yüklenici işin yüzde kaçını yapabilir?

İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamayacağı gibi işin niteliğinden kaynaklanan sebeplerle veya teknik zorunluluklar nedeniyle ihale dokümanında farklı oranlar belirlenmesi durumu hariç, tek bir alt yükleniciye yaptırılacak iş bölümlerinin toplam bedeli sözleşme bedelinin % 30'unu; alt yüklenicilere yaptırılacak …
Fiyat farkı neye göre verilir?
Fiyat farkı kararnamesine göre ihale tarihi ve imalatın yapıldığı tarih arasında imalatların maliyetlerinde oluşan artış ve azalış Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından aylık olarak yayınlanan endekslerle belirlenir.
İş artışına kim karar verir?
4735 S.K'nun 24. Maddesine göre ilave işler aynı sözleşme kapsamında yükleniciye yaptırılabilir. İş artışı işin tamamlanması amacıyla yapılmalıdır. İş artışı konusunda yetki tamamen idarededir.

Süre uzatım dilekçesi hangi durumlarda verilir?

Süre Uzatım Dilekçesi İlk İtirazlar Örneğin mahkemenin yetkisine yönelik yapılan yetki itirazı bir ilk itirazdır. Uygulamada bu ilk itirazlara yönelik sürenin de süre uzatım dilekçesi ile uzayıp uzamayacağı tartışılmaktadır. Eğer cevap olumsuz ise bu ilk itirazların süre uzatım dilekçesiyle yapılması gerekecektir.

Kurutma makinesi su atiyor mu?

Gurultuye bagli isitme kayiplarinda hasar nerededir?

1. Konular

1. 1.282.782
  2. Mesajlar

1. 1.683.535
  3. Kullanıcılar

1. 32.189
  4. Son üye

Geri
Üst Alt