<
Modoratör
Yeni Üye
Yüksek lisans harcı ödenmezse ne olur?
Katkı payı yatırmazsam ne olur? İlgili dönemine ait hiç bir öğrencilik haklarından faydalanamazsınız. Enstitüden hiçbir belge alamazsınız (Paso, kimlik, askerlik tecil belgesi, öğrenci belgesi vb).
Yüksek lisans eğitimi dondurulabilir mi?
Yüksek lisans eğitimi dondurulabilir mi?
Buna göre, koronavirüs salgını nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler, talep etmeleri halinde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek. Kayıt dondurulan süre, azami süreden sayılmayacak.
Yüksek lisans harç ücreti var mı?
Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans harç ücretleri kaldırılmıştır. Yani ücretsizdir. Vakıf üniversitelerinde ise tezli yüksek lisans harç ücretleri tez dönemi dahil 15.000-20.000 TL aralığındadır.
Yüksek lisans 15 yılda biter mi?
Yüksek lisans 15 yılda biter mi?
2 yarıyıl, yani 1 yıl sürüyor. Sürenin sonunda öğrenci dönem projesi yazarak mezun oluyor. Belirtilen sürede mezun olunmazsa öğrenciye 1 yarıyıl daha ek süre veriliyor. Bu sürenin sonunda mezun olunamazsa öğrencinin üniversiteyle ilişiği kesiliyor.
Yüksek lisans en fazla kaç yıl dondurulabilir?
Kayıt dondurma dilekçeleri YÖK mevzuatı ve kararları doğrultusunda öğrencilerimizin durumlarına göre değerlendirilerek Enstitü Yönetim Kurulu tarafından nihai karar verilecektir. Eğitim süreleri boyunca yüksek lisans öğrencileri en çok iki yarıyıl, doktora programı öğrencileri en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
Yüksek lisans atılma var mı?
Yüksek lisans atılma var mı?
Tezli yüksek lisans programının normal öğrenim süresi 4 yarıyıl, azami süre 6 yarıyıldır. Tezli yüksek lisans programında ders dönemini (7 ders+ seminer) 4 yarıyılda tamamlayamayan veya tez dönemine geçip toplam 6 yarıyılda mezun olamayan öğrencinin ilişiği kesilir.
Yüksek lisans en fazla kaç dönem dondurulabilir?
Yüksek lisans ne kadar dondurulur?
Yüksek lisans ne kadar dondurulur?
(3) Azami kayıt dondurma süresi; bilimsel hazırlık programı ve tezsiz yüksek lisansta bir yarıyıl, tezli yüksek lisansta iki yarıyıl, doktora/sanatta yeterlikte dört yarıyıl, askerlik, tutukluluk ve mahkûmiyet durumlarında ise bu hallerin süresi kadardır.