- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Yüksek lisans mezunlarına ne denir?
Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi "bilim uzmanı", "hekim" , "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olur.
Yüksek lisans yaparken para kazanılır mı?
Devlet üniversitelerinde tezli yüksek lisans hakkı kazandıysanız, ücretsiz öğrenime devam edersiniz. Vakıf üniversiteleri ve tezsiz yüksek lisans ise ücretlidir. Yüksek lisans ücretleri, üniversitelerin özel olarak belirttiği ücretlerdir.
Bunlardan birisi de aynı anda lisansüstü eğitim yapılmasının engellenmesi oldu. Söz konusu yönetmeliğin 35 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında; "Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez." hükmü yer almıştır.
Yüksek lisans yapmanın avantajları nelerdir?
Yüksek lisans programları, ders programları yoğun ve kapsamlı olan lisans programlarının aksine bir disiplinin belirli alanlarına odaklanarak gerek mesleki gerek akademik gelişimi artırmayı hedefliyor. Buna ek olarak, ders programlarının yaygın mesai saatleriyle uyumlu olması da çalışanlar için kolaylık sağlıyor.
Yüksek lisans ve master aynı şey mi?
Master kelimesinin diğer anlamı yüksek lisanstır. Yanı sıra master kelimesinin okunuşu "mestır" şeklindedir. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi master ile yüksek lisans birbirinden farklı akademik programlar değildir. Master programı, dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan mezunlara verilen haktır.
MSC kısaltması ne demek?
Master of Science, kısaca M.Sc. diye anılan üniversite yüksek lisans derecesi. Avrupa birliği ülkelerinde bu eğitim liseden sonra 3 yıllık Bachelor of Science üzerine 2 yıllık yüksek eğitimle, Amerika'da ise 4+2 yılda edinilir. Eskiden Avrupa'da da 4+2 yıl idi.
Yüksek lisans yaparsak ne olur?
Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak "bilim uzmanı", "uzman hekim", "yüksek mühendis", "yüksek mimar" gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.
(6) Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.
Yüksek lisans kaç yılda bitmeli?
Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK'ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.
Yüksek lisans sonrası ne olur?
Doktora, bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra söz konusu bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen derece veya basamaktır.Doktora programlarının amacı, belirli bir alanda araştırmacı bilim insanı yetiştirmektir.
İnsan ilişkileri yüksek lisans ne işe yarar?
İnsan İlişkileri Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nın amacı, toplumda hakim olan insan ilişkilerini makro ve mikro düzlemde hem nicel hem de nitel teknikler aracılığıyla inceleyerek disiplinler arası ilişkileri kurmayı sağlamaktır.
Master öğrencisi ne demek?
Master ya da diğer anlamıyla yüksek lisans, dört yıllık lisans eğitimini tamamlamış mezunlara verilen bir haktır. Master, her üniversitenin kendi kuralları çerçevesinde öğrenci alımı yapmaktadır. Buraya girmek isteyen kişilerden genellikle ALES ve YDS dil puanı istenmektedir.
Master of Arts (Latince: Magister Artium ya da Artium Magister; MA ya da AM olarak kısaltılır), birçok ülkede üniversiteler tarafından verilen bir tür Yüksek lisans derecesidir. Derece genellikle Master of Science karşılığıdır.
Ma ve MSc farkı nedir?
İki farklı yüksek lisans türü arasındaki bir diğer farklılık ise eğitim anlayışının işleyiş biçimidir. MSc programlarında dersler genellikle teknik eğitimlerin verildiği ortamlarda, grup halinde işlenirken MA programlarının büyük oranda seminer ve toplantı gibi organizasyonlar sunduğu söylenebilir.