haberci
Efsanevi Üye

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) Oturumu Tamamlandı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı sona erdi ve İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler sınav deneyimlerini medya ile paylaştı.
TYT sınavı, sabah saat 10.15'te başladı ve İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler oldukça yoğun bir sınav maratonu geçirdi. Öğrencilerin velileri ise heyecanla çocuklarının sınav çıkışını bekledi.
Sınav günü sabah erken saatlerinde okullara gelen öğrenciler, sınav salonlarına alındı. TYT'nin birinci oturumunda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında toplam 120 soru soruldu ve adaylara 165 dakika süre verildi.
Sınavdan çıkan bir öğrenci, "Sınav süresi yeterliydi ve sorular güzeldi. Herkesin emeğinin karşılığını almasını umuyorum. Paragraf ve fen bilgisi soruları, özellikle İslam Tarihi konuları benim için kolaydı. Sınava odaklanmak benim için her şeyi çözdü" şeklinde konuştu.
Doruk Yürük adlı bir öğrenci ise, "Sınavım kolaydı çünkü bu seneye kadar hazırlanmıştım. Sözel bölüme odaklandım ve iyi geçti. Matematik ve fen sorularına bakmadım" dedi.
Başka bir aday ise, "Ben 10 yıl önce sınava girmiştim. Sorular kolaydı ve daha fazla çalışmış olsaydık daha iyi bir sonuç alabilirdik. Matematik kısmını biraz ihmal ettik ama Türkçe ve sosyal bilimler soruları kolaydı, hatta çalışmadan girdim. Normalde sağlık bakanlığında şoför olarak çalışıyorum" şeklinde konuştu.
YKS'nin ikinci aşaması olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) yarın sabah saat 10.15'te gerçekleştirilecek.