Yumurta Kapama

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Haşhaşlı Çörek

T

Lahana Sarması

<
T

theking

Yumurta Kapama Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz

Yumurta Kapama Tanımı Yapılışı

Birinci olarak 3 yumurtayı 10-15 dakika kadar haşlayalım.
Haşlaman yumurtaları ortadan ikiye keselim.
Tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak eritelim. (bakır tava lezzeti bir öteki oluyor )
Eriyen yağımızın üzerine kestiğimiz yumurtaların kesilen yüzleri tavaya bakacak formda yerleştirelim ve baharatları üzerinden gezdirerek ekleyelim.
Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdiğimde baharatlar yağa rengini vermiş yumurtalarımızın alt kısmıda hafifçe kızarmış olacak
Yumurtalarımızın üzerine bir kaşık yardımıyla tavadan aldığımız yağı dökersek yumurtalarımız daha renkli, baharatlı ve canlı görünecektir.
10 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğimiz yumurtalarımız yemeye ve servise hazırdır. Şimdiden afiyet olsun lütfenn
 
T

Haşhaşlı Çörek

T

Lahana Sarması

Geri
Üst Alt