T
theking
Guest
Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker (Damak zevkinize nazaran artırabilir siniz )
1 paket vanilya
Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tencereye alın.
Üzerine 3 su bardağı suyu ek edip başlamaya bırakın. 1 su bardağı sütle nişastayı açın.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca sütle açtığımız nişastayı ekleyip süratlice karıştırın. Kıvam alınca ocağı kapatın
Vanilyayı ekleyip karıştırın ve toprak kaplara yahut ısıya sağlam kaselere paylaştırın.
Büsbütün doldurmayın bira boşluk bırakın.
Fırın tepsisine alın ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su koyun.
Ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine fındık fıstık serperek servis yapın afiyet olsun
1 litre süt
3 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker (Damak zevkinize nazaran artırabilir siniz )
1 paket vanilya
Yumurtasız Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp tencereye alın.
Üzerine 3 su bardağı suyu ek edip başlamaya bırakın. 1 su bardağı sütle nişastayı açın.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca sütle açtığımız nişastayı ekleyip süratlice karıştırın. Kıvam alınca ocağı kapatın
Vanilyayı ekleyip karıştırın ve toprak kaplara yahut ısıya sağlam kaselere paylaştırın.
Büsbütün doldurmayın bira boşluk bırakın.
Fırın tepsisine alın ve tepsiye güveçlerin yarısına gelecek kadar su koyun.
Ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine fındık fıstık serperek servis yapın afiyet olsun