Son Konular

  • SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

    Değerli Forum Üyeleri,

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

    SAAT: 09:05

    "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

    Ruhu Şad Olsun.

    10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Yumuşacık Tava Simidi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Soğan Turşusu

T

Babanne Makarnası

T

theking

Yumuşacık Tava Simidi Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yarım çay bardağı pekmez
Susam

Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına ılık sütü, suyu, sıvı yağ ve yumurtayı sırayla ekleyelim.
Ardından unumuzu mayamızı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
Mayalandıktan sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak rulo haline getirip, simit şeklini verelim.
Yarım çay bardağı pekmeze yarım çay bardağı su ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız simitleri pekmezli suya batırıp ardından susam olan tabağın içine batırarak tepsiye alalım.
Hepsini bitirdikten sonra 180 derecede ısınmış fırında 45 dakika altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.Fırından fırına değişiklik gösterebilir. Afiyetler olsun
Yumuşacık Tava Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Soğan Turşusu

T

Babanne Makarnası

  1. Konular

    1. 1.284.205
  2. Mesajlar

    1. 1.687.410
  3. Kullanıcılar

    1. 32.603
  4. Son üye

Geri
Üst Alt