Yunan mezesi nasıl yapılır?
Biberler mutfak robotuna koyulur üzerine beyaz peynir,baharatlar,limon suyu,sirke zeytinyağ ve çok az tuz ilave edilerek tüm malzeme iyice pürüzsüz olana kadar robottan geçirilir. Dilerseniz ceviz içi de ilave ederek robottan geçirebilirsiniz(orjinal tarifte yoktu fakat tavsiye ediyorum çok lezzetli oluyor).
Köpoğlu ne var?
Köpoğlu
Bölgesi | Trakya
Türü | Meze
Ana malzemeler | Patlıcan, sarımsak, Domates biberi, domates , maydanoz
Çeşitleri | Zacusca
Girit mezeleri nelerdir?
Girit mezeleri nelerdir?
Pratik ve lezzetli 8 Girit mezesinin tarifi işte burada.
- Girit Salatası (Dako) Gerekli malzemeler: Buğdaydan yapılmış gevrek ekmek (Girit ekmeği olarak da bilinir)
- Cevizli ve Fıstıklı Peynir Topları Malzemeler:
- Girit Kabağı Salatası Malzemeler:
- Peynirli Girit Mezesi. Malzemeler:
Rum mezesi topik nasıl yapılır?
Rum mezesi topik nasıl yapılır?
Topik Nasıl Yapılır?
- Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin.
- 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın.
- Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın.
- Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın.
Rum mezesi nedir?
Önce buzlu suda bekletilen otlar, sirke ve tuz eklenmiş suyun içinde 20 dakika kadar haşlanır. Daha sonra süzülerek, sızma zeytinyağı, bol limon ve tuzla harmanlanır. İstenirse az zeytinyağı ile seyreltilen hardalla birlikte servis edilir. Bu meze sarımsaklı yoğurt ile de ikram edilebilir.
Manço nasıl yapılır?
Patlıcanlar alacalı soyulup doğranıp tuzlu suda bekletilir.Bekletilen patlıcanlar kağıt havluyla kurulanır az yağda kızartılır.Ayrı tencerede biber, soğan ve sarımsak, zeytinyağın da kavrulur.Üzerine salça eklenip domatesler dökülür.Domates pişince baharat ve kızarmış patlıcan eklenir ve altı kapatılır.