Modoratör
Efsanevi Üye
Yurt dışına hemşire olarak nasıl gidilir?
Greencard başvurusu yapabilmeniz için pasaportunuzun olması gerekmektedir. Daha sonra İngilizce bilmeniz ve meslekte en az 2 yıllık bir tecrübeye sahip olmanız şartını sağladığınızda yurtdışında hemşire olmak için başvuru yapabilirsiniz.
Dışarıdan okuyarak hemşire olunur mu?
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Kadın doğum hemşiresi olmak için ne yapılır?
Kadın doğum hemşiresi olmak için ne yapılır?
Üniversite hazırlık sürecinde sayısal bölümde eğitim gören ve sınavda sayısal alanda yeterli puanı elde eden herkes kadın doğum hemşiresi olabilir. Ayrıca, herhangi bir bölümde lisans tamamladıktan sonra, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Enstitüsünde, kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapabilirsiniz.
Üniversite okumadan hemşire olunur mu?
Geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyordu. Fakat yeni çıkan bir yönetmelikle, hemşire sayısı çok olduğu için sağlık meslek lisesi mezunlarına önce hemşire yardımcısı olma koşulu getirildi. Yani doğrudan hemşire olabilmek için artık lisans ya da önlisans mezunu olmak gerekiyor.
Yurt dışında hemşirelik kaç yıl?
YURTDIŞINDA HEMŞİRELİK EĞİTİM SÜRESİ KAÇ YIL Seçeceğiniz ülkenin veya üniversitenin eğitim modeline göre değişiklik gösterebilecek olan bu durum 4 veya 5 yıl şeklinde şekillendirilmiştir.
Almanyada hemşirelik nasıl yapılır?
Almanyada hemşirelik nasıl yapılır?
Almanya'da hemşire olmak için en az 3 yıl süreli Ausbildung eğitiminin tamamlanması gerekir. Özellikle çok az sayıda üniversitede hemşirelik eğitimi fakültede okutulduğu için genellikle Ausbildung eğitimini tamamlayan ve Staatsexamen (Devlet sınavı) sınavını geçen hemşireler artık Almanya'da hemşireliğe başlayabilir.
Hemşirelik Uzaktan Eğitim VAR MI?
Eğitim-Öğretim Yöntemi Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden "uzaktan eğitim" ve "yüz yüze eğitim" yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.
Kadın doğum hemşireleri ne kadar maaş alıyor?
Kadın Doğum Hemşiresi maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 5.600 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Kadın Doğum Hemşiresi ortalamasına göre Kadın Doğum Hemşiresi maaşı yaklaşık 4.510 TL seviyelerindedir.
Hemşirelik bölümünü kazanmak için ne yapmalıyım?
Hemşirelik bölümünü kazanmak için ne yapmalıyım?
Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir. Bu net sayıları tabi ki ortalamadır.
Almanyada hemşirelik okumak kaç yıl?
Almanya'da hemşire olmak için 3 yıl süreli eğitim alınması gereklidir. Bu eğitim hem meslek okullarında hem üniversitelerde alınır. Eğitim çok disiplinli ve ülkemizdeki 4 yıllık fakültelere göre daha fazla ders saatinden oluşmaktadır.
Hemşirelik diploması yurtdışında geçerli mi?
Türkiye'deki sağlık çalışanlarının (doktor, diş doktoru, hemşire,…) diplomaları yurtdışında geçerli değildir. Yurtdışında bu meslekleri icra edebilmek için ya o ülkede bölümü okumanız, yada çalışmak istediğiniz ülkede diploma denkliği alabilmek amacıyla dil yetkinliğinizi kanıtlamanız gerekmektedir.
Almanya'da hemşirelik denkliği nasıl alınır?
Almanya'da hemşirelik denkliği nasıl alınır?
Sınav ve staj süresini güzel bir şekilde geçirdikten sonra denkliğinizi alabiliyor ve mesleğinize devam edebiliyorsunuz. Almanya'da hemşirelik yapmak isteyen lisans mezunu bir Hemşirenin ilk olarak minimum B1 düzeyinde Almanca dil belgesini almak zorundadır ve bu belge vize başvurusu için gereklidir.