Modoratör
Efsanevi Üye
Yurtdışında eğitim neden önemli?
Yurtdışında eğitim size ilk elden başka bir kültürü tanıma fırsatı sağlar. Kültürel farklılık sadece dilden ibaret değildir, derin algıları, inançları, yemek alışkanlıkları, yaşam biçimini, dünya bakışlarını da içerir. Yeni deneyimlerle hem becerilerinizi geliştirecek, hem kendinizi keşfedeceksiniz.
Eğitim hakkı neden temel haktır?
Eğitim hakkı neden temel haktır?
Bireyin refahı açısından büyük önem arz eden eğitim hakkı, bireyin insan onuruna yaraşır yaşam standartlarına erişmesi ve maddi ve manevi varlığını koruyup geliştirebilmesine hizmet eden en temel haklardan biridir1.
Özgürlüğün eğitimdeki rolü ve önemi nedir?
Arzuların, ihtiyaçların, sınırlanması, belirlenmiş amaçların ve bunların gerçekleşmesi için konulmuş kuralların kabul edilmesidir. Çünkü eğitim, toplum içinde gerçekleşmekte ve toplumun devinimi üstlenmekte. Buna rağmen eğitim bireyin özgürlüğüne, onda özgür bir iradenin oluşmasına sınırsız katkılar sunar.
Zorunlu eğitim neden gereklidir?
Zorunlu eğitim neden gereklidir?
Zorunlu eğitim uygulaması sayesinde toplumdaki her birey, modern toplum yapısına adapte olması için gerekli olduğu düşünülen bilgi ve becerilerle donatılmakta; uyması gereken davranış kuralları ile toplum içindeki yerini, hak, ödev ve sorumluluklarını öğrenmektedir.
Neden yurt dışında okumak istiyorum?
Yurtdışında eğitim almayı düşünmeniz için en büyük sebeplerden biri dünyayı gezme fırsatıdır. Bu sayede yeni ülkeler görüp farklı aktivite deneyimlerine ve farklı bakış açısına sahip olacaksınız. Ayrıca yurt dışındayken sadece okuduğunuz ülkeyi görüp gezmekle sınırlı kalmayacaksınız.
Eğitim hakkı ne tür bir haktır?
Eğitim hakkı ne tür bir haktır?
Sosyal ve ekonomik kamu hakları Anayasa'nın 41. ve 65. maddeleri arasında yer almaktadır. Ailenin korunması, sosyal güvenlik hakkı, sözleşme özgürlüğü, çalışma hakkı, sağlık hakkı ve eğitim ve öğretim hakkı gibi haklar ekonomik ve sosyal haklar kapsamındadır. Bu haklar içinde eğitim ve öğrenim hakkı da yer alır.
Eğitim hakkı ne hakkıdır?
Madde 2: Eğitim hakkı Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet, eğitim ve öğretim alanında yükleneceği görevlerin yerine getirilmesinde, ana ve babanın bu eğitim ve öğretimin kendi dini ve felsefi inançlarına göre yapılmasını sağlama haklarına saygı gösterir.
Özgürlükçü eğitim nedir?
Özgürlükçü eğitim nedir?
Özgürlükçü eğitim felsefesinin en önemli temsilcilerinden biri John Dewey'dir. Öğrenmede deneyimin, aktivitelerin ve problem çözmenin önemi üzerinde duran Dewey çocuğun en iyi yaparak yaşayarak öğreneceğini savunur, bunun da ancak özgür bir ortamda sağlanacağını söyler.
Eğitimde özgürlük var mıdır?
Eğitimde özgürlüğün çeşitli yönleri söz konusudur. İlk olarak öğrenme ve öğrenmeme özgürlüğü gelir. Sonra, ne öğretileceği konusunda özgürlük vardır. Yüksek öğretimde fikir özgürlüğü söz konusu olur.
Eğitim zorunlu bir ihtiyaç mıdır?
Eğitim zorunlu bir ihtiyaç mıdır?
Her şahsın öğrenim hakkının olduğunu belirten bu madde, eğitimin en azından ilk ve temel safhalarında parasız olduğunu ve ilköğretimin (temel eğitimin) mecburî olduğunu vurguluyor. Zorunlu eğitim anlayışı farklı ülkelerde farklı sosyal, kültürel ve ekonomik faktörlere bağlı olarak gelişmişti.
Neden 12 yıllık zorunlu eğitim var?
12 yıllık zorunlu eğitimin amacı, eğitimde kaliteyi arttırarak, bugün gelişmiş ülkelerin yaşadığı Bilgi Çağı'nda küresel rekabette geri kalmayacak bir nesil yetiştirmektir. Bu nesli yetiştirecek olanlar da öğretmenlerdir.
Yurt dışında okumak nedir?
Yurt dışında okumak nedir?
Yurtdışı eğitim; öğrencinin eğitim hayatını devam ettirmek için yurtdışına gitmesi ve eğitim hayatının belli bir süresi boyunca eğitimini yurtdışında sürdürmesine yurtdışı eğitim denilmektedir.