Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?
Yoğurtlu Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı tereyağıyla kavurun.
- Etleri ilave edin ve 5 dakika kadar soğanlarla kavurun.
- 15-20 dakika sonra ocağın altını kapatın ve buharı dışarı çıkartın.
- Etin suyunu süzün.
- Süzdüğünüz et suyunun içine nohut ve didiklenmiş etleri tekrar ilave edin.
Kolay yuvalama nasıl yapılır?
Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yoğurdu tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bir taşım pişirip köfteleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Evde yuvalama nasil yapilir?
Evde yuvalama nasil yapilir?
Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.
Kıymalı yuvalama çorbası nasıl yapılır?
Kıyma ve ince doğranmış soğan ,tuz eklenip kavrulur daha sonra biraz soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine 1 su bardağı kadar un eklenir ve köfte haline getirecek kadar yarım çay bardağına yakın su eklenerek yoğrulur . Elinizi yağa batırarak yuvalama gibi dökülür .
Hazır antep yuvarlaması nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Tencereye et suyu eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynayınca derin dondurudaki yuvarlamamız içine bırakılır ve haşlanır. Bu arada ayrı bi tencereye yoğurt un ve yumurta eklenir karıştırılır. Ocağın altını açılır kaynayana kadar yoğurt ocakta karıştırılarak pişirilir.
Salçalı yuvalama çorbası nasıl yapılır?
Salçalı yuvalama çorbası nasıl yapılır?
Salçalı Yuvalama Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgur köftesini hazırlayın.
- Bunun için yumurta ve su hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın.
- Sıcak suyu içine aktarın biraz karıştırın ve demlenmeye bırakın.
- Bulgur soğuduktan sonra yumurtayı içine kırın ve güzelcene yoğurun.
Yoğurtlu yuvalama köfte nasıl yapılır?
Önceden hazırladığımız kemikli et suyunun içine; köfteleri, nohudu ve bir miktar tuz ilave edin ve yemeği bir süre kaynatın.
- Kaynayan yemeğin altını kapatıp oda sıcaklığında soğutun.
- Yoğurt ve yemek soğuyunca, yemeğin suyundan bir kepçe alın yoğurtla karıştırın ve yoğurdu yemeğe ilave edin. Yemeği tekrar kaynatın.
Kıymalı Yuvalama Çorbası nasıl yapılır?
Yuvalama pirinç unu nasıl yapılır?
Yuvalama pirinç unu nasıl yapılır?
Yuvalama nasıl yapılır?
- Pirinç ununu yoğurma kabına alın.
- Azar azar su ilave ederek şekil verilecek kıvamda köfte hamuru hazırlayın.
- Daha sonra elinizi hafif ıslatarak 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan küçük parçalar alıp, kalem kalınlığında rulolar yapın.
Bayram yuvarlaması nasıl yapılır?
Gaziantep'te Ramazan Bayramının geleneksel bayram yemeği yuvarlamadır. Bayramın ilk günü kahvaltıda yenir. Yerel ağızda yuvalama şeklinde de söylenir. Yapımı ustalık gerektiren yuvarlama içinde bezelye tanesi büyüklüğünde (yaklaşık 5-6 mm) köfteler bulunur; bu köftelerin hazırlanması zahmetlidir ve uzun zaman alır.
Salçalı Yuvalama çorbası nasıl yapılır?
Hazır yuvarlama nasıl pişirilir?
Hazır yuvarlama nasıl pişirilir?
Tencereye tereyağı ve biraz sıvı yağ koyuyoruz tereyağı eriyince salça ve kırmızı toz biberi koyup az kavuruyoruz. Salça kokusu çıksın. Sonra sıcak suyu koyuyoruz ve kaynayınca yuvarlamaları içine atıp arada suyunu kontrol ederek pişiriyoruz. Yuvarlamalar yumuşacık olacak.