- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.274
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.144
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Yuvarlama hamuru nasıl yapılır?
Öncelikle çekilmiş pirincimizi 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz ve kıymamızı ve bir yumurtayı harmanlıyoruz. Kıyma makinesinden iki sefer çekiyoruz. Daha sonra elimizi zeytinyağına batırarak yuvarlıyoruz, nohut büyüklüğünde. Yuvarlama işlemi bitince ister haşlanıyor istersenizde buharda da pişiriyoruz.
Yuvalama Çorba mı yemek mi?
Yuvalama veya Yuvarlama Çorbası, Gaziantep mutfağına ait çorba türünde bir yemektir. Gaziantep'te bayram yemeği olarak imece usulü yapılmaktadır.
Gaziantep yuvalama nedir?
Gaziantep'te Ramazan Bayramının geleneksel bayram yemeği yuvarlamadır. Bayramın ilk günü kahvaltıda yenir. Yerel ağızda yuvalama şeklinde de söylenir. Yapımı ustalık gerektiren yuvarlama içinde bezelye tanesi büyüklüğünde (yaklaşık 5-6 mm) köfteler bulunur; bu köftelerin hazırlanması zahmetlidir ve uzun zaman alır.
Antep usulü yuvalama nasıl yapılır?
Antep usulü yuvalama nasıl yapılır?
Kuşbaşı doğranmış az yağlı eti tencereye alın ve üzerine 5 bardak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları ekleyerek pişirmeye devam edin. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin.
Pratik yuvalama nasıl yapılır?
Pratik yuvalama nasıl yapılır?
Kıyma ve ince doğranmış soğan ,tuz eklenip kavrulur daha sonra biraz soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içine 1 su bardağı kadar un eklenir ve köfte haline getirecek kadar yarım çay bardağına yakın su eklenerek yoğrulur . Elinizi yağa batırarak yuvalama gibi dökülür .
Yuvalama ile ne yenir?
Sıcak servis yapılır. Yanında şehriyeli pirinç pilavı ile yenir.
Antep yuvalama mı yuvarlama mı?
Antep yöresine ait yuvalama nasıl yapılır?
650 gram süzme yoğurt. 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ…Gaziantep'in En Güzel Yemeklerinden Orijinal Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram çiğköftelik dana kıyma.
- 3 su bardağı yuvalamalık pirinç
- 1 yumurta.
- 1 adet küçük soğan.
- Yarım çay bardağı irmik.
- 1 tatlı kaşığı silme karabiber.
- 3 tatlı kaşığı tuz.
- 2 çorba kaşığı un.
Gaziantep yöresine ait yuvalama nasıl yapılır?
Gaziantep yöresine ait yuvalama nasıl yapılır?
Antep usulü ekşili köfte nasıl yapılır?
Antep usulü ekşili köfte nasıl yapılır?
Ekşili Köfte (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İnce bulgur ve irmik soğuk suyla ayrı ayrı ıslatılır.
- Her ikisi de ıslandıktan sonra çok küçük doğranmış soğanlar, damak tadınıza göre tuz, karabiber, toz biber de eklenip iyice yoğurulur.
- Un ve yumurta eklenip yoğurmaya devam edilir.