Modoratör
Efsanevi Üye
Yüz maskesi kullanmadan önce ne yapılmalı?
Maske temiz cilde uygulanır. Dolayısıyla öncesinde cilt bakımı ve cilt temizliği yapmak şarttır. Cilt bakım rutinine en bilinen ürün olan temizleme jeli ile başlanabilir. Cilt temizleme jeli ile cildinizi temizledikten sonra kurulayın.
Yüz temizleme sırası nasıl olmalı?
Günlük cilt bakım rutininizde sıralama 'temizleme (temizleyici/tonik), nemlendirme (serum/nemlendirici) ilkesine dayalı olmalıdır. Gündüz ve gece aynı sıralamayı takip edebilirsiniz.
Ilk önce maske mi peeling mi?
Ilk önce maske mi peeling mi?
Peelingle ölü tabakayı attıktan sonra yüzü tonikleyin ardından cilt tipinize uygun bir maske yapın. Üzerindeki kalınlık atıldıktan sonra cilt maskeyle yumuşayıp neme doyacak ve daha sağlıklı görünecektir.
Önce tonik mi maske mi?
Önce tonik mi maske mi?
Adım: Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece) Ciltten durulanan maskeleri temizlenmiş cilde, tonik veya serumdan önce uygulamak gerekiyor. AHA/BHA içeren eksfoliasyon maskeleri veya kil, aktif kömür gibi bileşenlere sahip arındırıcı maskeler bu kategoriye girebilir.
Cilt bakımı nasıl yapılır aşamaları?
6 Adımda Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?
- Yüzünüzü Yıkayın. Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüz temizliğidir.
- Buhar Uygulayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cilt gözenekleri açılır.
- 3. Peeling Uygulayın. Cilt temizliğinin en önemli bölümünü peeling oluşturur.
- Maske Yapın.
- Tonik Uygulayın.
- Nemlendirin.
Ilk önce serum mu krem mi?
Serum, cilt bakım sıralaması içinde nemlendiriciden "önce" kullanılması gereken bir üründür. Çünkü serumlar yüksek konsantrasyona sahip ürünlerdir; cilt tarafında çok hızlı bir şekilde emilirler. Böyle olunca üzerine sürülecek nemlendirici de cilde daha çabuk yedirilmiş olur.
Sabahları yüze ne uygulanır?
Sabahları yüze ne uygulanır?
Sağlıklı Bir Cilt İçin Uygulamanız Gereken Sabah Bakım Rutini
- Adım 1: Su için.
- Adım 2: Su bazlı temizleyici.
- Adım 3: Bir tonik kullanın.
- Adım: Serum kullanın.
- TEMİZLEME JELİNİZİ KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ!
- Adım 5: İyice nemlendirin.
- Adım 6: Güneş koruyucu kullanın.
- Adım 7: Göz kremi ile koruyun.
Yüz her gün yıkanmalı mi?
Yüz her gün yıkanmalı mi?
Cildinizi çok sık yıkamanız tahrişe ve kuruluğa neden olur. Fakat günde mutlaka iki kez yıkamalısınız. Birincisi uyurken, biriken kir ve bakterileri temizlemek için sabahları, ikincisi ise gece yatmadan önce. Eğer bu zamanlar arasında illaki yüzünüzü yıkamak istiyorsanız, su kullanmamayı tercih edin.
Cildi en iyi ne temizler?
KARBONAT İLE CİLT TEMİZLEME Aynı zamanda cildi temizlenmesini sağlayan karbonat, kir ve ölü derilerden de arındırır. – 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına getirin. Ardından yüzünüzü bu karışımla temizleyin. Ilık su ile durulayabilirsiniz.
Peeling hangi aşamada yapılır?
Yüz peelingi için en ideal zaman uyku öncesidir. Yüzünüzü aıştığınız şekilde temizleyin, peelingi yüzünüze uygulayın ve 1-2 dakika dairesel hareketlerle hafif masaj yapın. İşlem bittikten sonra yüzünüzü ılıkk suyla yıkayın. Peeling sonrasıbesleyici krem (ya da maske) sürün ve cildinizi dinlenmeye bırakın.
Tonik hangi aşamada kullanılır?
Tonik hangi aşamada kullanılır?
Tonik mutlaka temizleme jeli aşamasından sonra yapılmalıdır. Çünkü daha sonrasında nemlendirme aşaması olduğu için tonik sürmek anlamsız olacaktır. Son aşama da cildimizi nemlendirmektir. Tonikten sonra gözenekleri büyütmeyen bir nemlendirici tercih ederseniz daha kusursuz bir cilt bakımı sağlamış olursunuz.