Modoratör
Yeni Üye
Yüz yüze eğitim tam gün mü?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında "6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmek" dedi.
Lise tam gün mü?
Lise tam gün mü?
Bakan Avcı açıkladı: Tüm okullara tam gün eğitim geliyor Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yeni dönemde tüm okulların tam gün eğitime geçeceğini açıkladı.
Tam gün okul saatleri nasıl?
Okul saatlerine bakıldığında normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07.30-08.00 saatleri arasında ders başı yaparken, öğlenci öğrenciler ise 12.30-13.30 arasında ders başı yapıyor. Tam gün eğitim verilen okullarda ise dersler saat 09.00 itibariyle başlıyor.
Tam gün okullar saat kaçta başlıyor?
Tam gün okullar saat kaçta başlıyor?
Öğlenci öğrenciler ise 12.30 ila 13.30 arası sıralarında yer almış oluyor. Ancak tam gün eğitim alan okullarda ise ders başlangıç saati 09.00 olarak biliniyor.
Yüz yüze eğitim kaç gün olacak?
Milli Eğitim Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Kovid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak.
Yüz yüze eğitim 5 gün olacak mı?
Yüz yüze eğitim 5 gün olacak mı?
Yüz yüze eğitim, Kovid-19 tedbirleri dahilinde bugün başladı. Salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün uygulanacak olan eğitim, tüm kademelerde kesintisiz şekilde devam edecek.
Liseler tam gün mü yarım gün mü?
Eski dönemde Üniversite ve Liselerde 23 Nisan günü yarım gün olarak geçiyordu. Tıpkı 19 Mayıs'ın ilkokullarda yarım gün yapılması gibi. Lakin bu uygulama zamanla değişti. Günümüzde tüm eğitim-öğretim yuvalarında 23 Nisan günü resmi tatil olarak geçmektedir.
Lisede kaçıncı dersten sonra yarım gün?
Lisede kaçıncı dersten sonra yarım gün?
Okula Geç Kalma Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
Öğlenciler okuldan kaçta çıkıyor?
Bu sistemi uygulayan bir okulda, sabahçı ve öğrenci öğrenciler bulunur. Sabahçı öğrenciler, sabah 8:00 – öğlen 12:00 arasında ders yaparlar (genel olarak). Öğlenci öğrenciler ise, öğlen 13:00 – akşam 6:00 arasında ders görürler (genel olarak). Böylece okulda hem sabah hem de akşam eğitim görülür.
Okullar saat kaçta başlayacak?
Okullar saat kaçta başlayacak?
Sabahçı ve öğlenci sisteminin uygulandığı okullarda sabahçı olanların ilk ders zili 07:30-08:00 arası çalıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12.30 ila 13.30 arası sıralarında yer almış oluyor. Ancak tam gün eğitim alan okullarda ise ders başlangıç saati 09.00 olarak biliniyor.
Okullar saat kaçta dağılıyor?
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.