Modoratör
Yeni Üye
Yüzen Adalar yapay mı?
Yüzen Adalar Tabiat Anıtı tamamen doğal oluşum olup Solhan-Bingöl karayoluna 4,5 kilometre uzaklıktaki tabiat anıtıdır. Solhan ilçesi Hazarşah Köyü, Aksakal Göl mezrasındaki Ada, yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Yüzen Ada tamamen doğal yollarla oluşmuştur.
Bingöl Yüzen Ada nasıl oluştu?
Yüzen adaların oluşumu ise, keçe ve saz tarzı birbirini tutan bitkilerin, sudan daha az yoğun kara kütlesi oluşturması ile oluşuyor.Birbirine tutuna bitkiler daha sonra suyun üzerinde yüzmeye başlıyor.
Tortum yüzen adalar nerede?
Tortum yüzen adalar nerede?
Erzurum Valisi Okay Memiş, Tortum'un Söğütlü Mahallesi'nde bulunan yüzen adaların turizme kazandırılacağı tarihi açıkladı.
Bingöldeki gölde Adalar neden yüzerler?
Bingöldeki gölde Adalar neden yüzerler?
Gölde toprak parçalarının ayrılmasıyla oluşan, birbirinden ve zeminden bağımsız 3 adacık bulunuyor. Adacıklar itilerek hareket etmekle birlikte, rüzgar etkisiyle de hareket edebiliyor.
Bingöl Yüzen Ada nerede?
Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal göl mezrasındaki Yüzen Ada, o yörede yaşayan halk tarafından keşfedilmiştir. Bingöl-Solhan karayolunda 4.5 km uzaklıktadır. Yüzen Ada tamamen doğal bir oluşumdur.
Bingöl kaç tane göl var?
Bingöl İli sınırları İçerisinde büyüklük açısından önemli sayılabilecek herjangi bir göl yoktur. Fakat çok sayıda buzullar tarafından açılmış sirk adı verilen küçük göl vardır.
Bingöl merkez yüzen ada kaç km?
Bingöl merkez yüzen ada kaç km?
Tortum Gölü nerededir?
Tortum Gölü nerededir?
Tortum Gölü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş, Heyelan set gölüdür. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatmış, yaklaşık 50 m yüksekten düşen sular Tortum Şelalesini oluşturmuştur.
Tortu Şelalesi Nerede?
Tortum Şelalesi, Erzurum/Tortum Tortum Çayı'nın üzerinde oluşan Tortum Gölü'nün sonunda bulunan bir şelaledir.