haberci
Efsanevi Üye

[TİM Başkanı Mustafa Gültepe: İhracat Stratejilerimiz Geleceğe Yönelik]
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin ihracatını geleceğe taşıyacak stratejiler geliştirdiklerini vurgulayarak, yüksek teknoloji, AR-GE, inovasyon, tasarım ve ikiz dönüşüme odaklandıklarını belirtti.
Albayrak Medya tarafından düzenlenen Ticarette Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ne, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül, (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu üyeleri ve birçok davetli katıldı.
Gültepe, TİM olarak Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına iddialı bir hedefle girdiklerini ve Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına sokmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Yüksek teknoloji, tasarım, AR-GE, inovasyon ve ikiz dönüşüm gibi alanlardan en iyi şekilde faydalanmaları gerektiğini belirten Gültepe, şu ifadeleri kullandı:
"Geleceğe yönelik ihracat stratejileri üretirken yüksek teknoloji, AR-GE, inovasyon, tasarım ve ikiz dönüşüme odaklanıyoruz. Özellikle Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sürdürülebilirlik, stratejimizin merkezinde yer alıyor. Sürdürülebilir ve yeşil üretimle ilgili birçok proje yürütüyoruz. İhracatçılarımız için uygun finansmana erişim önem taşıyor. Türk Ticaret Bankası'nı ihracat ailemize kazandırarak finansman imkanlarını artırmayı hedefledik ve bankamızın resmi açılışını geçen ay gerçekleştirdik."
Gültepe, pazar çeşitliliğini artırmak için çaba sarf ettiklerini ve geçen yıl 58 ülkeye 135 ticaret heyeti düzenlediklerini aktardı.
DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ise küresel ticaret dengelerinin yeniden şekillendiğini belirterek, iş dünyasının üretimin yanı sıra dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat gibi konulara odaklanması gerektiğini söyledi.
Aydın, "ASKON olarak ve DEİK çatısı altında bu dönüşümün merkezinde yer alıyoruz. Anadolu'nun üretim gücünü ve girişimci ruhunu dünyaya taşıyoruz. Ticari diplomasi faaliyetlerimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın destekleriyle sürdürüyoruz." dedi.