Son Konular

Zafer islam'ındır hakkında ayetler

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Başarı islam'ındır hakkında ayetler

Evet, onları da, atalarını da barındırdık Nihayet ömür kendilerine (hiç bitmeyecek gibi) uzun geldi Oysa onlar, bizim gelip (kâfirlere ait) araziyi çevresinden eksilteceğimizi görmezler mi? Şu halde, üstün gelen onlar mı?
Enbiyâ : 44

Allah, sizlerden iman edip iyi davranışlarda bulunanlara, kendilerinden öncekileri sahip ve dominant kıldığı gibi onları da yeryüzüne sahip ve hakim kılacağını, onlar için beğenip seçtiği dini (İslâm'ı) onların iyiliğine yerleştirip koruyacağını ve (geçirdikleri) nefret döneminden sonra, bunun yerine onlara güven sağlayacağını vâdetti Çünkü onlar bana kulluk ederler; hiçbir şeyi bana benzeyen tutmazlar Artık bundan sonra kim inkâr ederse, işte bunlar ana büyük günahkârlardır
Nûr : 55

Bütün dinlerden üstün kılmak üzere, Peygamberini hidayet ve yargı din ile gönderen O'dur Tanık olarak Allah yeter
Fetih : 28 *

Kin İle İlgili Hadisler

Kul hakkı ile ilgili ayetler nelerdir

Benzer Konular

• Soru Soru
Başarı müminlerindir hakkında ayetler Andolsun, sizler güçsüz olduğunuz halde Allah, Bedir'de de size destek etmişti O Kadar ise, Allah'tan sakının oysa O'na şükretmiş olasınız Âli İmrân : 123 Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz Âli İmrân...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru Soru
Hikmet hakkında ayetler Sonunda Allah'ın izniyle onları yendiler Davud da Câlût'u öldürdü Allah ona (Davud'a) hükümdarlık ve hikmet verdi, dilediği ilimlerden ona öğretti Eğer Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerleriyle savması olmasaydı muhakkak yeryüzü başaşağı olurdu Lâkin Allah tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru Soru
Nuh ve kavmi hakkında ayetler Andolsun ancak Nuh'u elçi olarak kavmine gönderdik Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin ondan diğer tanrınız yoktur Açık Konuşmak Gerekirse ben, üstünüze gelecek büyük bir günün azabından korkuyorum A'râf : 59 Onu yalanladılar, biz de onu ve onunla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
  • Soru Soru
Lüt ve kavmi hakkında ayetler Lût'u da (peygamber gönderdik) Kavmine dedi ancak: «Sizden önceki milletlerden hiçbirinin yapmadığı fuhuşu mu yapıyorsunuz? A'râf : 80 Ve üzerlerine (taş) yağmuru yağdırdık Bak ama günahkârların sonu nasıl oldu! A'râf : 84 Ellerini yemeğe uzatmadıklarını görür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
  • Soru Soru
Musa ( as ) hakkında ayetler Musa'ya kırk gece (vahyetmek üzere) laf vermiştik Daha Sonra haksızlık ederek buzağıyı (tanrı) edindiniz Bakara : 51 Dürüst yolu bulasınız diye Musa'ya Kitab'ı ve adalet ile bâtılı ayıran hükümleri verdik Bakara : 53 De ancak: Biz, Allah'a, bize indirilene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.650
  3. Kullanıcılar

1. 31.775
  4. Son üye

Geri