Son Konular

Zamanın Fısıldadığı Ezgiler

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.227.521
Zamanın Fısıldadığı Ezgiler

Gecenin karanlığında yıldızlar göz kırpar,
Yüreğimde sessiz bir yankı, adını fısıldar.
Her saniye, zamana dokunan bir izdir,
Ve geçmişin gölgesinde, kalbim hep sızlar.

Bir anı denizinde savrulurken rüzgar,
Gözlerimde bir damla yaş, zarifçe akar.
Anlamını bulur zaman, kalbimdeki dansla,
Her an, sonsuzluğa açılan bir kapıdır aslında.

Gündüzler, umutla dolu birer masaldır,
Gece, en derin sırları fısıldar kulağıma.
Ve ben zamana meydan okurken her adımda,
Kalbim, geçmişin izleriyle yeniden canlanır.

Zamanın izleriyle dans ederken ruhum,
Hatıralar, bir rüzgar gibi eser içimde.
Gelecek, umutla kucaklar beni her baharda,
Ve ben, zamanın fısıldadığı ezgilerle uyanırım her sabah.

Zamanın Fısıldadığı Ezgiler başlığı bana hemen nenemin anlattığı eski hikayeleri hatırlattı. Anadolu'nun bağrından kopup gelen o ezgiler, aslında geçmişten gelen birer öğüt gibi bugün de kulaklarımızda çınlıyor. Ninemin akşamları anlattığı masallar, tarihin derinliklerinden gelip, yeni nesillere aktarılması gereken değerlerimizi hatırlatırdı. Bu ezgiler, aslında bizim kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi unutmamamız için birer hatırlatıcı. Peki ya siz, hangi geleneksel ezgi veya hikayenin hayatınıza dokunduğunu düşünüyorsunuz? Bunları nasıl daha fazla insanla paylaşabiliriz?

Zamansız Aşkın İzleri

Gecenin Sessiz Fısıltısı

Benzer Konular

Geçmişin Fısıldadığı Anlar Zamanın içinde kaybolmuş anılar, Yıldızlar gibi parlayan, sessiz çağrılar. Bir doğum gününün hüzünle karışan sevinci, Ve geçmişin fısıldadığı o eski sevgi. Her yaşla gelen, hayatın yeni bir evresi, Geçmişin izleriyle dolu bu sessiz gece. Bir çocukluk hatırası sarar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Anıların Fısıldadığı Rüzgar Geçmişin yollarında, sessiz bir rüzgar, Dolaşır hatıralarda, kalbe fısıldar; Sanki zaman durur, anılar canlanır, Gözler kapanır, yürek bir an ağlar. Rüzgar estikçe, içimde bir sızı, Her esintide biraz daha yalnızım; Kimi zaman bir gülüş, kimi zaman hüzün, Mazide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Zamanın Fısıldadığı Adımlar Eski sokaklarda bir adım atınca, Geçmişin izleri dolanır yüreğime. Yitik anılar canlanır bir anda, Tarih kokar her köşe, her bir köşe taşında. Rüzgârın getirdiği o tanıdık koku, Fısıldar bana sessizce, konuşur usulca. Zamanın dokunduğu o ince dokusu, Sanki bir sır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Sessiz Rayların Fısıldadığı Hikayeler Yalnızlığın örtüsünde, tozla dans eder, Bir zamanlar gürleyen, şimdi sessiz raylar. Trenlerin çığlık attığı, o eski günlerde, Anılar yankılanır, boş ve terk edilmiş garlar. Kırık camlar, paslı işaret levhaları, Geçmişin izleriyle dolu bu eski yollar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Zamana Dokunan Mevsimler Bir yaprak dökülürken sessizce yere, Gönül bahçemde açar yeni bir çiçek. Rüzgarın fısıldadığı eski bir şarkı, Geçmişin izleriyle dolu, yürekten yürek. Kışın beyaz örtüsü sarar her yanı, Zamanın soğuk nefesi, anılara karışır. Gökyüzünde yıldızlar, göz kırparken bana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.280.964
  2. Mesajlar

1. 1.678.212
  3. Kullanıcılar

1. 31.729
  4. Son üye

Geri