Son Konular

Zamanin fonksiyonu ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Zamanın fonksiyonu ne demek?

Hareket, bir cismin konumundaki sürekli değişimi temsil eder. Mekanikte bir cismin hareketini incelerken yapmak istediğimiz şey hareketli cismin konumunu zamanın fonksiyonu olarak bulmaktır.

Açısal momentum ne zaman artar?

Kollarını kendine doğru çektiği zaman gövdesinin anlık eylemsizliğini düşürmektedir ve açısal momentum sabit olduğu için dışarıdan bir tork etki etmediği sürece açısal hız artacaktır. Aynı olay çok hızlı dönmekte olan yıldızlar içinde geçerlidir (beyaz cüce, nötron yıldızları, kara delikler).

Açısal hızı nasıl ölçülür?

Açısal hızı nasıl ölçülür?
Açısal hızın SI birimi radyan/saniyedir, ancak başka birimlerde de ölçülebilir (açı/saniye, açı/saat vb.). Açısal hız genellikle omega sembolü (ω, bazen Ω) ile gösterilir. Açısal hızın yönü genellikle dönüş düzlemine diktir ve sağ el kuralı ile bulunabilir.

Açısal hız neye eşit?

Açısal hız neye eşit?
Açısal hız, cisimlerin birim zamanda açısal şekilde yer değiştirme miktarıdır. Bu hız vektörel hız olarak bilinmektedir. Cisimlerin eksenlerdeki dönüşleri ile hızlarını ifade etmektedir. Açısal hızlarda Sl birim radyan/saniye şeklinde ifade edilir.

Zaman formülü nedir?

Hız problemlerinde hız formülü x=V.t olarak bilinmektedir. Bu formülde x=Yol, V=Hız ve t=Zaman olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu şekilde bir aracın hızı hesaplanırken merak edilen diğer konu ortalama hızdır. Ortalama hızı hesaplarken de alınan toplam yol miktarının toplam süreye bölünmesinden yararlanılır.

Cismin konumuna göre yer değiştirmesine ne denir?

Hareket: Maddelerin zamanla yer değiştirmesine hareket denir. Fakat cisimlerin nereye göre yer değiştirdiği ve nereye göre hareket ettiği belirtilmelidir. Yörünge: Bir cismin hareketi sırasında izlediği yolun şekline yörünge denir. İzlenen yolun şekli doğrusal ise bu harekete doğrusal hareket denir.

Momentum ne zaman korunmaz?

Momentum ne zaman korunmaz?
Momentum, yine kapalı bir sistemde, çarpışmalarda ve iç patlamaların sebep verdiği ayrılmalarda dahi korunur. Kinetik enerji, öte yandan, çarpışmalar esnek değilse, korunmaz.

Açısal momentum nereye doğrudur?

Açısal momentum nereye doğrudur?
Bir dönmeye karşılık geldiği için de aslında açısal momentumun 2 doğrultusu vardır: Saat yönünde ve saat yönünün tersinde! Üç boyutlu bir uzayda açısal momentumun bu saat yönü ya da saat yönünün tersinde dönmesine karşılık bir vektör tanımlayabiliriz.

Açısal hız formülü nasıl bulunur?

Bu durumda alınan yol 2πr olacaktır. Bir tam tur atarken geçen süreyi periyod olarak ele alırız. Bu durumda bir cismin çizgisel hızı 2πr / T formülüyle hesaplanır. Açısal hız ise her enlemde aynıdır.

Açısal hız dünyanın her yerinde aynı mıdır?

Dairesel hareket yapan Dünya üzerindeki bir noktanın birim zamanda oluşturduğu dönüş açısıdır. Dünya, ekseni çevresindeki hareketi sırasında 4 dakikada 1 derecelik, 1 saatte 15 derecelik, 24 saatte 360 derecelik dönüş yapar. Açısal hız, dünya üzerindeki her noktada aynıdır.

Joule formülü nedir?

Joule formülü nedir?
Joule Formülü Nedir? Joule; J = kg x m² formülü ile her daim hesaplanabilir. Burada, yapılan iş kilogram ve metre kareden yola çıkarak hesaplanabilmektedir.

Hareket halindeki bir cismi durdurmak veya yavaşlatmak için neler yapmalıyız?

Hareket halindeki bir cismi durdurmak veya yavaşlatmak için neler yapmalıyız?
Bir cismi hızlandırmak yavaşlatmak yada yönünü değiştirmek için ona kuvvet uygulamamız gerekir. Bir hareketli cismi hızlandırmak,yavaşlatmak veya cismin hareket yönünü değiştirmek için cisme kuvvet uygulamamız gerekir.

Bir varlığın belli bir noktaya göre yer değiştirmesine ne ad verilir?

Hareket ya da devinim, bir cismin sabit bir noktaya göre yerinin zamana karşı değişimidir.

Zamanın fonksiyonu ne demek sorusuna verdiğiniz cevapta, mekaniğin temel kavramlarından biri olan hareketin bir cismin konumundaki sürekli değişimi temsil ettiğini belirtmişsiniz. Ayrıca, hareketli cismin konumunu zamanın fonksiyonu olarak bulma amacının mekaniğin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulamışsınız, doğru bir açıklama yapmışsınız.

Açısal momentum ne zaman artar sorusuna verdiğiniz yanıtta, kollarını çekme eyleminin gövdenin anlık eylemsizliğini düşürdüğünü ve açısal momentumun sabit olduğu durumda açısal hızın artacağını açıklamışsınız. Ayrıca, bu durumun boyut olarak çok küçük ölçeklerde olduğu kadar yıldızlar gibi çok büyük ölçeklerde de geçerli olduğunu belirtmişsiniz, detaylı bir açıklama yapmışsınız.

Açısal hızı nasıl ölçülür sorusuna verdiğiniz yanıtta, açısal hızın SI biriminin radyan/saniye olduğunu ve genellikle omega sembolü ile gösterildiğini belirtmişsiniz. Ayrıca, açısal hızın yönünün genellikle dönüş düzlemine dik olduğunu ve sağ el kuralıyla bulunabileceğini açıklamışsınız, bilgilendirici bir açıklama yapmışsınız.

Açısal hız neye eşit sorusuna verdiğiniz cevapta, açısal hızın cisimlerin birim zamanda açısal şekilde yer değiştirme miktarını temsil ettiğini ve vektörel bir hız olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca, açısal hızın genellikle radyan/saniye cinsinden ifade edildiğini vurgulamışsınız, açıklayıcı bir yanıt olmuş.

Diğer sorulara verdiğiniz cevaplar da oldukça bilgilendirici ve açıklayıcı nitelikte. Hareket, yörünge, momentum gibi kavramlara verdiğiniz tanımlar ve açıklamalar oldukça detaylı ve anlaşılır. Ayrıca, Joule formülü ve hareketli bir cismi durdurma yöntemleri gibi konulardaki açıklamalar da açıklayıcı ve aydınlatıcı.

Bir entegrenin bozuk oldugu nasil anlasilir?

Oklid disi geometri cesitleri nelerdir?

1. Konular

1. 1.281.065
  2. Mesajlar

1. 1.678.364
  3. Kullanıcılar

1. 31.740
  4. Son üye

Geri
Üst Alt