Modoratör
Efsanevi Üye
Zararlı besinler nelerdir?
En Zararlı, Sağlıksız Yiyecekler
- İşlenmiş Etler.
- Bol Yağda Kızarmış Gıdalar.
- Tatlandırıcılar.
- Paketli Gıdalar.
- Margarin.
- Şekerlemeler, Jelibonlar.
- Tavuk Nugget.
- Beyaz Şeker.
Zararlı yiyeceklerin insan vücuduna etkileri nelerdir?
Zararlı yiyeceklerin insan vücuduna etkileri nelerdir?
Zararlı yiyeceklerin sağlığa etkileri
- Hafıza ve öğrenme bozuklukları
- Bunama riskinde artış
- İştah kontrol etme yeteneğinde azalma.
- Vücuttaki kimyasal dengenin bozulmasına bağlı depresyon.
- Sabırsızlık ve isteklerde kontrol bozukluğu.
Zararlı meyveler nelerdir?
Zararlı meyveler nelerdir?
Meyvelerin zararları
- Kirazın faydaları Karpuz şeker deposu.
- Karpuzun sağlığınıza 10 etkisi! 1 incir 1 porsiyon meyveye eşit.
- Eriği tuza batıranlar dikkat!
- Kayısıda şeker tehdidi.
- Kavun ülseri tetikliyor.
- Armutta düşük tansiyon tehlikesi.
- Şeftalide kabuğa dikkat.
- Üzümün glisemik indeksi yüksek.
Sağlıksız beslenme ne tür sıkıntılar yaşarız?
Bu yüzden sağlıklı beslenmekte fayda vardır. Sağlıksız beslenirsek karnımız ağrır, sık hastalanırız, sağlıksız kilo alımı olabilir, vücudumuzda yağ birikir, şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı damar tıkanıklığı gibi hastalıklar olabilir.
Sağlıksız beslenmek nelere yol açar?
Sağlıksız beslenmek nelere yol açar?
Sağlıksız beslenmenin zararları ve vücudumuza etkileri nelerdir?
- Depresyon riskini arttırır.
- Beyin işlevselliğini azaltır.
- Kalp hastalıklarına neden olur.
- Kilo almaya yol açar.
- Demans riskini arttırır.
- Osteoporoz riskini arttırır.
- Kan basıncının yükselmesine neden olur.
En faydalı meyve nedir?
En faydalı meyve nedir?
C vitamini, lif ve manganez yüklüdür ve muhtemelen var olan en lezzetli yiyecekler arasındadır. Diğer sağlıklı meyveleri kiraz, üzüm, greyfurt, kivi, limon, mango, kavun, zeytin, şeftali, armut, ananas, erik ve ahudududır.
Dünyanın en faydalı bitkisi nedir?
Yaprakları yüzyıllar boyunca geleneksel tıbbın bir parçası olarak kullanılan Moringa Oleifera, adını çok fazla duymadığınız ancak birçok kültürde kullanılan ve dünyanın en faydalı bitkisi olarak kabul edilen bir ağaçtır.