T
theking
Guest
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller
3 tane enginar
1 orta uzunluk soğan
1 limon
Yarım demetten az dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Yarım yemek kaşığı un
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Birinci evvel temizlediğimiz enginarları kararmasın diye koyacağımız limonlu suyu hazırlayalım.
Enginarın dış yapraklarını koparalım.
Dış yapraklarını kopardıktan sonra dörde bölelim.
İç kısmında bulunan tüylü kısmı bıçak yardımıyla temizleyelim.
Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine koyalım.
Enginarın saplarını da yemeğe ek edebilirsiniz.
Bunun için yaklaşık 5 cm uzunluğunda kestiğimiz sapların dış kısmını soymamış gerekiyor.
Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz kavuralım.
Bu ortada yarım yemek kaşığı kadar unu da (yemeğin suyuna yoğunluk vermesi için) ek ederek bir iki çevirelim.
Limonlu suyun içindeki enginarları ek edelim.
Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak suyu da ek ederek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Bu ortada enginarlar kararmadan pişsin diye biraz limon suyu da ek edelim.
Pişmeye yakın tuzunu da ek edelim.
Ocağı kapattıktan sonra üzerine doğradığımız dereotunu da ek edebilirsiniz.
3 tane enginar
1 orta uzunluk soğan
1 limon
Yarım demetten az dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Yarım yemek kaşığı un
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
Birinci evvel temizlediğimiz enginarları kararmasın diye koyacağımız limonlu suyu hazırlayalım.
Enginarın dış yapraklarını koparalım.
Dış yapraklarını kopardıktan sonra dörde bölelim.
İç kısmında bulunan tüylü kısmı bıçak yardımıyla temizleyelim.
Temizlediğimiz enginarları limonlu suyun içine koyalım.
Enginarın saplarını da yemeğe ek edebilirsiniz.
Bunun için yaklaşık 5 cm uzunluğunda kestiğimiz sapların dış kısmını soymamış gerekiyor.
Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz kavuralım.
Bu ortada yarım yemek kaşığı kadar unu da (yemeğin suyuna yoğunluk vermesi için) ek ederek bir iki çevirelim.
Limonlu suyun içindeki enginarları ek edelim.
Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak suyu da ek ederek yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Bu ortada enginarlar kararmadan pişsin diye biraz limon suyu da ek edelim.
Pişmeye yakın tuzunu da ek edelim.
Ocağı kapattıktan sonra üzerine doğradığımız dereotunu da ek edebilirsiniz.