Modoratör
New member
Zeytinyağlı patlamış mısır sağlıklı mı?
Sonuç: Patlamış mısır yemek aslında gerçekten sağlıklı Bazı insanlar onu zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. İçinde bol bol besin lifi bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalori olarak epey düşük. Aynı zamanda hacimli de bir yiyecek olduğundan insanın tokluk hissini artırıyor.Patlamış mısır zeytinyağı ile olur mu?
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.Zeytinyağlı patlamış mısır kaç kalori?
Zeytinyağlı patlamış mısır kaç kalori?Yağlı patlamış mısırın 100 gramında 525 kalori bulunmaktadır. Yağlı patlamış mısırın 1 porsiyonu ( 26.8 Devamı için… Yağsız patlamış mısırın 100 gramında 338 kalori bulunmaktadır.
Tereyağlı patlamış mısır nasıl yapılır?
Tereyağlı patlamış mısır nasıl yapılır?Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak'a derin bir tencere alın.
- İçine tereyağını ekleyip erimesini sağlayın.
- Üzerine mısırları atıp kavurmaya başlayın.
- Mısırlar patlarken arada tencereyi kapağını açmadan sallamayı ihmal etmeyin.
- Tuzlu seviyorsanız mısırları kavururken ya da sonrasında ekleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Iyi Patlamış mısır nasıl yapılır?
Mısır Nasıl Patlatılır? Tarifi Nasıl Yapılır?- Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
- Sıvı yağ katılır, tuz ilave edilir.
- Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
- 1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin.(kaşık kullanmayın)
- Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.