Son Konular

Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü )

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü ) Tarifi İçin Malzemeler
Salamura yaprak
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı nane
1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam dolma kekiği
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 tutam maydanoz
1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salamura yaprağın önceden tuzu bir kaç kez yıkanır ve suda bekletilir.
Harcı için yağ tencereye koyulur.
Soğanlar da küp küp doğranır ve bir kaç dakika kavrulur.
Sonra salça da eklenir bir kaç dakika daha kavrulur.
Üzerine bulgur eklenir karıştırılır. Baharatlar da eklenir ve karıştırılır. Benim salça tuzlu olduğu için tuz doymadım. Yapraklar da tuzlu bunu göz önünde bulundurarak tuz koyun.
En son sıcak su da koyulur ve suyu çekene kadar ocakta bekletin.
Doğramış olduğumuz maydanoz da eklenir ve kapağı kapatılır bir kaç dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlendikten sonra yaprakları sarıyoruz ve bitirdikten sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip ocakta pişmeye bırakılır. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma ( Tam Ölçülü ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Mantar Diblesi

T

Çıtır Çıtır Karnıbahar Kızartması

Benzer Konular

  • Soru Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Zeytinyağlı yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, sofralarda genellikle başlangıç olarak sunulur. İnce ince sarılmış yapraklar ve içinin lezzetli harcı, her lokmada damakta unutulmaz bir tat bırakır. Malzemeler 250 gram asma yaprağı 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
S
  • Soru Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1.5 su bardağı pirinç 1 bardağı köftelik bulgur 200 gram kıyma 2 adet biber 1 adet domates Nane Karabiber Toz biber Pul biber Tuz 1 tatlı kaşığı salça Zeytinyağı Kuyruk Haşlanmış bağ yaprak Üzeri için Zeytinyağı Salçalı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Vişneli Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı bulgur 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, nane (İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz) 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet ufak doğranmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo salamura yaprak 1 su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı tercihen) 1 tatlı kaşığı salça 1 ölçü karabiber 1 ölçü tuz Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. İnce ince sarılmış yaprakların içinde, zeytinyağlı iç harç ile buluşan bu lezzet, sofralarınıza taze bir esinti getirir. Malzemeler 500 gram asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  1. Konular

    1. 1.281.112
  2. Mesajlar

    1. 1.678.499
  3. Kullanıcılar

    1. 31.757
  4. Son üye

Geri
Üst Alt