- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 341.698
- Tepkime puanı
- 7.116
- Puan
- 393
Menengiç sakızı nasıl kullanılır?
Sabahları kahvaltıda bal ile karıştırılarak bir miktar tüketmek bağışıklık sisteminin korunmasında ve hastalıklara karşı direncin artırılmasına faydalı olmaktadır. Menengiç sakızı bazı deri altı enfeksiyonlarda bal ile macun yapılarak kullanılmakta ve morarma ve düşmeye bağlı ağrılarda etkili olmaktadır.Menengiç nasıl tüketilir?
Türkiye’de doğu ve güneydoğu ilinde yetişen doğal yaban fıstıklarındandır. Diğer adı bıttım olark da bilinen bitkinin tanleri meyve olarak da tüketildiği bilinmelidir. Fırında 5-10 dakika kadar pişirilerek normal kışın soğuk günlerde çerezin yanında ikram edilir. Ve sağlığa birçok faydası vardır.Menengiç sakızı ne işe yarar?
Pandemi döneminde hastalıktan korunmak için birebirdir -Balgam söktürücü etkisi ile boğazdaki enfeksiyonu atar. Akciğer kanseri riskini azaltır. – Antiseptik etkisi sayesinde dişlerdeki mikrop oranını azaltır. Adeta bir diş fırçası ve macunu görevini aynı anda yapar. Ağız kokusunu önler dişleri beyazlatır.
Menengiç yenir mi?
Menengiç, hiçbir işlem görmeden doğada yetiştiği için, taneleri meyve olarak da tüketilebilir. Nefes darlığına iyi gelir, göğsünüzü yumuşatır. Öksürüğünüz varsa, menengiç öksürüğünüze birebirdir. Mide ağrılarınızı hafifletir.Menengiç çekirdeği nasıl tüketilir?
Kuruyemiş olarak da yenilebilmektedir, öğütülüp kahve halini alması ve sütle pişirilmesiyle de tüketilebilir.Menengiç sakızı nerede bulunur?
Kürt sakızı Halepçe bölgesinde önemli bir geçim kaynağı Bölgemizdeki köylerin yanı sıra sakız toplamak için Penciwin, Soran ve Duhok bölgesinede gidiyoruz” dedi. Menengiç ağaçları daha çok yayla olan dağlık bölgelerde yetişiyor.
Vücutta biriken fazla suyun atımını da sağlayan menengiç kahvesi, ödem atımını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur. İçeriğinde yer alan fosfor metabolizmayı hızlandırarak gün içinde daha fazla kalorilerin yakılmasına yardımcı olur.