Motive edici araçlar nelerdir?
Ekonomik Araçlar: Ücret, yan ödenekler, maddi ödüller, sosyal yardımlar, kâra katılma. Psikolojik ve Sosyal Araçlar: Statü ve değer, işte inisiyatif kullanma, örgüte uyumu, terfi ve kariyer olanakları, sosyo-kültürel ilişkiler, rekabet, problem çözme, işin çekiciliği.Öğrenme sürecinde motivasyonu düşüren faktörler nelerdir?
Ve işte öğrencilerin motivasyonunu düşüren en yaygın faktörler:
- Bir Sınavdan Geçememek.
- Düzeltme Fırsatının Hiç Olmaması
- Çok Fazla Ders Anlatımı
- Anlamama.
- Sıkıcı Konular.
- Çocuklara Saygı Eksikliği.
Motivasyon kavramı aşağıdakilerden hangisini içerir?
Motivasyon “kişilerin belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere kendi arzu ve istekleri ile davranmaları ve çaba göstermeleri ” şeklinde tanımlamak mümkündür. ❖Çalışanları cesaretlendirmek,etkilemek, onlara ilham vermek ve yönlendirmek. ❖Daha iyi çalışmaları için mantıklı sebepler gösterebilmek.
Motivasyon kuramları nelerdir?
Motivasyonun ortaya çıkmasını sağlayan 4 temel kuram vardır. Bunlar; dürtü kuramı, özendirici uyarıcı kuramı, optimal düzeyde uyarılma kuramı ve içgüdü kuramıdır.Psikolojik açıdan motivasyonun bileşenleri nelerdir?
Psikolojide Motivasyon Tanımı
Öğrenme motivasyonu nedir?
Öğrenme motivasyonu, öğrenen bireyin, öğrenme etkinliklerini anlamlı ve değerli bulması ve bunlardan yarar sağlaması olarak, tanımlanır. Motivasyon eksikliği ise, çoğu kez öğenme ile ilgili faaliyetlerden uzaklaşmayı ve başka etkinliklere yönelmeyi beraberinde getirir.