- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 341.698
- Tepkime puanı
- 7.116
- Puan
- 393
Bankalar hangi kanuna tabidir?
Hisseleri borsada işlem gören bankaların hisselerinin borsadan alınması ve bir bankanın hisselerinin 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre icra dairesinden satın alınması durumunda gerçekleştirilecek işlemlere ve bu maddenin uygulanmasına dair usûl ve esaslar Kurulca belirlenir.Banka Risk grubu nedir?
Ödeme güçlüğüne düşmesi sonucunu doğuracak boyutta kefalet, garanti veya benzeri ilişkiler bulunan gerçek ve tüzel kişiler bir risk grubu oluşturmaktadır. Bunların yanı sıra, risk grubu kapsamına girecek diğer gerçek ve tüzel kişiler T.C. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca belirlenir.Bankaların Faaliyet Konuları: (4.madde) a) Mevduat kabulü. b) Katılım fonu kabulü. c) Nakdi, gayri nakdi her cins ve surette kredi verme işlemleri. d) Nakdi ve kaydi ödeme ve fon transferi işlemleri, muhabir bankacılık veya çek hesaplarının kullanılması dahil her türlü ödeme ve tahsilat işlemleri.
Bankacılık Kanunu Hangi sayılı yasaya dayanır?
Bankaların ücret ve komisyon tarifeleri Kanun değişikliği taslağı, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nda uluslararası en iyi uygulamalara uyum sağlanması, Kanunun yürürlüğe girdiği 2005 yılından bu yana bankacılıktaki ve sermaye piyasalardaki gelişime bağlı ortaya çıkan gereksinimlerin karşılanması amacıyla hazırlandı.
Bankalar kamu kuruluşu mudur?
MADDE 1. (1) Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Kanunu gereğince kurulmuş tüzel kişiliği haiz ve kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.
Mevduat bankalarının faaliyet konuları nelerdir?
(A) Mevduat kabulü. (B) Katılım fonu kabulü. (C) Nakdi, gayrinakdi her cins ve surette kredi verme işlemleri. (Ç) Nakdi ve kaydi ödeme ve fon transferi işlemleri, muhabir bankacılık veya çek hesaplarının kullanılması dâhil her türlü ödeme ve tahsilat işlemleri.Bankacılık Kanunu kaç sayılı kanundur?
MADDE 39 – 7/11/2013 tarihli ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu” ibaresi “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” şeklinde değiştirilmiştir.5020 SAYILI KANUNLA 4389 SAYILI BANKALAR KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER. 4389 Sayılı Bankalar Kanunu 18.08.199 tarihinde yürürlüğe giren ve yürürlükte bulunan 3182 sayılı eski Bankalar Kanununu yürürlükten kaldıran yeni bir kanundur.
Kamu bankaları nelerdir?
Kamu bankaları T.C. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tır. Bu bankaların yanı sıra katılım bankaları; T.C. Ziraat Katılım Bankası, Emlakbank ve Vakıf Katılım’dır.