Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1 donum tarladan kac kilo cilek cikar?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

1 dönüm tarladan kaç kilo çilek çıkar?​

Açık alana ekilmiş çilekte 1 dönümden 4-5 ton civarında ürün alınırken, bu sistemle 1 dönümden 10-15 ton civarında ürün hasat edilebilir.

1 dönüm çilek ne kadar kazandırır?​

Bir kök 1 kg çilek veriyor. 1 dönüm toprağa yaklaşık 5 bin kök fide dikiliyor. Bir dönümün bir dönemdeki verimi 5 ton çilek. Üreticinin satış fiyatına göre getirisi 10 bin TL.

Çilek yılda kaç defa meyve verir?​

Çilek yılda kaç defa meyve verir?
Yılda 7 kez toplanan yediveren cinsi çileğin aralık ayına kadar hasadı sürecek. 8 bin dönüm alanda 150 bin ton rekolteye ulaşılması beklenen çilek tarlada 3,5- 4 liradan alıcı buluyor.

2 dönüm yerden ne kadar çilek çıkar?​

2 dönüm yerden ne kadar çilek çıkar?
Güleken 2019 yılında başladıklarını ve halen devam ettiklerini belirterek, “Yıllık olarak dönüm başına 12-15 ton arasında çilek alıyoruz.

Bir çilek kaç kilo verir?​

Çilek yetiştiriciliği ile ortalama 5.000 kg/da ürün alınabilmektedir. etmek gerekir. Drene edilmiş ve kireçli olmayan toprakları sever. 40–50 kg/da verilmelidir.

1 tane çilek fidesi kaç kilo verir?​

Yetişkin bir çilek fidesi yılda 1,5 kilogram meyve veriyor, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton üretim yapmayı hedefliyorum. Bir kilogram verse dahi hedefime ulaşabiliyorum. Bu çileğin kilogramı 2 liradan alıcı buluyor.

Çileğin ömrü ne kadar?​

Çileğin ömrü ne kadar?
Çilek çok yıllık bitki olmasına karşılık ekonomik ömrü ortalama 3 yıldır. Ancak ülkemizde bu süre aşılmaktadır. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınmaktadır. Bu durum verimliliği düşürmekte ve hastalık-zararlı etmenlerin çoğalmasına ve toprak yorgunluğuna neden olmaktadır.

Çilek Sulaması kaç günde bir yapılır?​

Çilek Sulaması kaç günde bir yapılır?
Peki çilek kaç günde bir sulanır? Çileklerinizi bahar aylarında 7-10 gün, yaz aylarında ise 4-5 gün aralıkla sulamalı veya damla sulamada, yağışlı günler hariç devamlı damlama sağlamalısınız.
Çilek hangi ayda meyve verir?​
Çilek tüketimi nisan ayından başlayarak haziran aylarına kadar devam eder. Bu meyveler günümüzde yılın her ayında bulunarak tüketilebiliyor. Kış aylarında birçok tezgahta görülebilen çileği nisan, mayıs ve haziran aylarında en lezzetli hali ile tüketebilirsiniz.
Çilek bitkisinin ömrü ne kadar?​

Çilek tarlada kaç para?​

Çilek tarlada kaç para?

Topraksız çilek ne kadar kazandırır?​

Topraksız çilek ne kadar kazandırır?
Tarımda son yıllarda rekolteyi yükseltmek için yapılan topraksız tarım uygulamaları, her geçen gün bir yenisini bünyesine ekliyor. Bu yöntemle yetiştirilen çilek rekoltesi, topraklı tarıma göre 5 kat daha fazla artıyor. Çilekler yurt içine seradan kilogramı 14,5 TL, yurt dışına ise 17 TL’den çıkıyor.

Bir fideden ne kadar çilek alınır?​

Yetişkin bir çilek fidesi yılda 1,5 kilogram meyve veriyor, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton üretim yapmayı hedefliyorum.
 
1 dönüm tarladan kaç kilo çilek çıkar sorusuna verilen cevaplara bakıldığında, açık alana ekilmiş çilekte 1 dönümden 4-5 ton civarında ürün alınabileceği belirtilirken, modern sistemlerle bu miktarın 10-15 ton civarında olabileceği ifade edilmektedir.

Çilek çiftçiliği oldukça karlı bir iş kolu olarak görülmektedir. Bir kök çilek fidanının ortalama 1 kg çilek verdiği düşünüldüğünde, 1 dönüme yaklaşık 5 bin kök fide dikildiğinde, bir dönümde 5 ton çilek elde edilebilmektedir. Üreticinin satış fiyatına göre, bir dönüm çilek tarlasından elde edilen gelirin 10 bin TL civarında olabileceği belirtilmektedir.

Çilek yılda 7 kez meyve verebilen bir bitkidir. Özellikle yediveren cinsi çilekler aralık ayına kadar hasat edilebilmektedir. Yılda 7 kez hasat yapılabildiği düşünüldüğünde, 8 bin dönüm alanda 150 bin ton rekolteye ulaşılması hedeflenen çilek tarlalarının 3,5-4 lira aralığında alıcı bulduğu ifade edilmektedir.

2 dönüm araziden ne kadar çilek çıkar sorusuna verilen cevaplarda, yıllık olarak dönüm başına 12-15 ton çilek alınabileceği belirtilmektedir. Güleken'in 2019 yılında başladıkları çilek üretimine devam ederek, dönüm başına 12-15 ton arasında çilek elde ettiklerini ifade etmektedir.

Bir çilek fidanının ortalama olarak 1,5 kilogram meyve verdiği belirtilmektedir. Bu durumda, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton çilek üretimi hedeflendiğinde, çiftçinin bu hedefe ulaşabilmesi için bir dönümde 3,33 ton çilek alması gerekmektedir.

Çilek bitkisinin ekonomik ömrünün ortalama 3 yıl olduğu ancak bazı durumlarda bu sürenin aşılabildiği ifade edilmektedir. Aynı çilek bitkisinden 6-7 yıl ürün alınabileceği ancak bu durumun verimliliği düşürebileceği ve toprak yorgunluğuna yol açabileceği belirtilmektedir.

Çilek sulamasının bahar aylarında 7-10 gün, yaz aylarında ise 4-5 gün aralıklarla yapılması gerektiği ifade edilmektedir. Damla sulama yöntemi kullanıldığında ise yağışlı günler hariç çileklerin düzenli olarak sulanması gerektiği belirtilmektedir.

Çilek bitkisinin ömrü sorusu üzerine, çilek bitkisinin çok yıllık bir bitki olmasına rağmen ekonomik ömrünün genellikle 3 yıl olduğu ancak bu sürenin aşılabildiği ve bazı durumlarda aynı bitkiden 6-7 yıl boyunca ürün alınabileceği ifade edilmektedir. Bu durumun verimlilik ve toprak yorgunluğu açısından dikkatle yönetilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Topraksız çilek üretiminin hızla arttığı belirtilmektedir. Bu yöntemle yetiştirilen çileklerin rekoltesinin topraklı tarıma göre 5 kat daha fazla artabileceği ifade edilmektedir. Topraksız çileklerin kilogram fiyatının yurt içinde 14,5 TL, yurt dışında ise 17 TL olduğu belirtilmektedir.

Son olarak, bir çilek fidanının yılda ortalama 1,5 kilogram meyve verdiği ve bir çiftçinin 6 dönüm arazide yıllık 20 ton çilek üretimini hedeflediği ifade edilmektedir. Bu durumda, çiftçinin hedefine ulaşabilmesi için dönüm başına 3,33 ton çilek elde etmesi gerektiği belirtilmektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri