10 soruda lazer epilasyon

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
1. Kimler lazer epilasyon yaptırabilir?

Lazer epilasyonu, 16 yaşından büyük olan, kıl yapısı iyi; kıl rengi ile ten rengi arasında besbelli farkı olan (koyu renk kıl) ve ışığa karşı haddinden fazla hassaslığı olmayan herkes yaptırabilir.

2. Lazer epilasyonda kıl neden koyu renkte olmalı?

Lazer ışığının maksadı, kıllara renk veren pigmentlerdir. Lazer ile muhit dokulara zarar vermeden kılları besleyen kökleri etkilemek pigmentler sayesinde mümkün olabilmektedir. Lazer ışığı, kılların rengini veren renk unsurları (pigmentler) sayesinde emilir köke iletilir, kıl kökünün ısınarak etkilenmesi sağlanır. Açık renkli kıllarda, ışık pigmentlerin ehil olmayışı yüzünden emilemez ve dolaysıyla kıl köküne iletilemez.

3. Lazer epilasyon hangi nahiyelere uygulanır?

Bayan ve erkekte gözlük takılarak uygulanabilecek her kesime, örneğin elmacık çıkıntılar üzerindeki kıllardan, bacaktaki kıllara kadar kıl yapısı sürece tutarlı olan durumlarda uygulanabilir. Çoklukla lazer epilasyon, hatunlarda mahsusen bikini nahiyesi (kasık), koltuk altı ve bacaklarda, erkekler de sakal nahiyesinde, uzunluğunda ve ensede tercih edilebilmektedir.

4. Bir seansta kıllardan kurtulmak mümkün mü?

Bir seansta, tüm kılların ışığı birebir biçimde emerek köke ulaştırmaları mümkün değil. Zira kıllar da vücudumuzun her hücresinde olduğu üzere fizikî bir döngü içinde. Seanslar, kılların yerleştiği bölgeye ve kişinin genetik özelliklerine nazaran değişmekle birlikte, ortalama 1-2 ay aralıklarla, 3 ila 8 seans sürmekte.

5. İki seans arasında ne kadar müddet geçmeli?

Vücudumuzdaki kıllar, büyüme, dinlenme ve dökülme evrelerini geçirirler. Şayet bir kıl büyüme evresinde iken lazer uygulanırsa, onun o seansta kalıcı olarak yok olması mümkün olabilir. Bu nedenle seanslar arasında bir ila iki ay üzere vadeler öngörülür. Büyüme evresinde bulunmayan bir kıla lazer pratiği yapılırsa, kıl tütsülenir ve ışığı kıl köküne ulaştırma vazifesini tamamlayamaz.
Cilt üzerinde 0,5 cm uzunluğuna erişmiş olan kıllar daha ziyade uzaması beklenmeden sürece alınabilir. Seans aralıkları vadeler nahiyesine nazaran değişir. Örneğin koltuk altı 1-1.5 ay ara ile bacak ise 2- 2.5 ay ara ile pratiğe alınabilmektedir.

6. Pratik, ne kadar sürer?

Müddet, epilasyonun yapılacağı yere nazaran değişir. Örneğin yüz, kasık, koltuk altı üzere nahiyelerde 10-15 dakikayı, bacaklarda 1 saat sürebilmektedir.

7. Lazer ışınlarının insan sıhhati üzerine rastgele bir zararı var mı?

Sıhhate rastgele bir zararı olmayan lazer ışınlarının maksadı, kıllardır. Bu yüzden etraf dokulara zarar vermez. Olabilecek en bed yan tesiri, kalıcı olmayan lekelerdir. Bu lekeler, kısa vade sonra resen düzgünleşir.

8. Tatbik sırasında ağrı hissedilir mi?

Yalnızca ışık vücuda değdiğinde, tek bir kılı cımbızla kopartırken hissettiğimizden çok daha az bir acı duyulabilmektedir. Bu esnada ışığın değdiği nahiyede birebir anda en az 10-15 kıl köküne ulaşılabilmektedir.

9. Günümüzde pek çok mahalde uygulanan lazerle epilasyonda, münhasıran neye dikkat etmeli, tercihini neye nazaran yapmalı?

Lazer epilasyon sırasında kıl kökünün ısıtılması ve bu biçimde yok edilmesi hedeflenir. Bu ısıtma süreci sırasında cildi korumak çok kıymetli. Cildin üst tabakasına zarar vermeden bu süreci yapabilmek için, cilde evvelce uygulanan soğutucu başlıklar yahut gazlar kullanılır. Son periyot lazer epilasyon aletlerinin hepsinde soğutucu başlıklar bulunmaktadır.

10. Epilasyondan sonra nelere dikkat edilmeli?

Tüm pratik vadesince, kılların, cımbız, ip, ağda üzere yollarla alınmaması gerekir. Zira bu formüller, kıl köklerini incelterek kılların lazere hassaslığını azaltır. Başkaca güneşlenmek ve solaryum uygulmalarından sonra 48-72 saat içinde lazer epilasyon yapılmamalı ve süreç sonrası birkaç hafta solaryum yahut güneş ışınlarına maruz kalınmamalı.
 
Üst Alt