2011 zeytin fiyatları

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
zeytin fiyatları 2024,
zeytin fiyatları acıklandı

*
Tavan 5,10 TL
*
Taban 2,00 TL
*
Avans fiyat ve kota yok

Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 20242024 Kampanya donemine ait zeytin fiyatlarını acıkladı Gecen yıl avans fiyat uygulamasının yapıldığı zeytin alımlarında bu yıl yaşanan urun kaybı nedeniyle avans fiyat uygulaması yapılmayacak Acıklanan 5,10 TLlik fiyatın ise nihai fiyat olduğu acıklandı Birlikten yapılan acıklamada ayrıca bu yıl hicbir kooperatif icin de kota uygulaması yapılmayacağı belirtildi

Marmarabirlik, 202411 urun alım kampanyasını 25 Ekim Pazartesi gunu, 510 lira baş fiyatla acıyor Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, hava koşulları nedeniyle yuzde 70 oranında rekolte kaybının yaşandığı bolgede, 20 Eylul 2024 tarihinden itibaren rekolte beyannamesi aldıklarını, buna gore yaklaşık 30 bin uretici ortağın toplam 23 bin ton civarında bildirimde bulunduğunu soyledi Bolge toplam rekoltesinin de 42 bin ton civarında gercekleşeceğini tahmin ettiklerini soyleyen Marmarabirlik Yonetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bolge rekoltesinin en az yuzde 60ını almayı planladıklarını ifade etti Yuzde 70 urun kaybı, piyasa koşulları ve arz talep dengesini gozeten Marmarabirlik Yonetim Kurulunun, bu kampanya donemine ozel olarak kota uygulamasını kaldırdığını bildiren Asa, yine sadece bu yıl avans değil, nihai fiyat uygulanacağını kaydetti Hidamet Asa, Ozellikle vurgulamak isterim ki, kota uygulanmayacak olması, avans fiyat değil de nihai fiyat uygulaması, sadece bu kampanya donemine aittir Gelecek yıllarda avans fiyat uygulaması surecek, urun bolluğuna gore kota uygulanabilecektir dedi Asa, bu kampanya doneminde 200 adetkg zeytine 510, 460 adetkg zeytine de 2 lira fiyat uygulayacaklarını belirtti Asa fiyatların bu şekilde oluşmasında rekolte kaybının buyuk etkisi olduğunu belirterek, gelecek yıllarda urun bolluğu ve piyasa koşulları doğrultusunda fiyatların duşebileceğinin de goz onunde bulundurulması gerektiğine vurgu yaptı

Alıntıdır

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt