Son konular

5 Bin Yıllık Mucize

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
51
Yaş
36
Coin
256,936
images5binyillikmucize5add478e3c63d


Yapılan araştırmalarda gunde 23 bardak sut icen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığı goruluyor

İnsanların sut ve sut urunleri tuketiminin binlerce yıllık gecmişe sahip Antik cağlardan bu yana elde edilen bulgularla ve gunumuzde gercekleştirilen araştırmalarla sutun insan sağlığına katkısı ortaya koyuluyor


Sumer ve Babil uygarlıklarında sut ve sut urunleri


Sadece insanların değil, tum memelilerin dunyaya gozlerini acar acmaz aldığı ilk besin sut Sumer uygarlıklarından Ur medeniyetine ait cizimlerde, sut tuketimine dair izler goruyoruz Bu insanlığın en az 5000 yıldır sut ictiği anlamına geliyor MO 26 yuzyıl doneminde ise Babil kabartmalarında yalnızca sut değil, sut kesiği yani bugun peynir olarak kullandığımız gıdanın en ilkel formuyla karşılaşıyoruz Bugun yoğurt formunda tukettiğimiz besinin temelleri MO 4 yuzyılda Trakya halkı tarafından atılmış Tarihsel kaynaklar ise sutu işleyen ve sutten ceşitli urunler elde eden uygarlıklar arasında Kuzey ve Orta Asyalılar bulunduğunu gosteriyor Doğu Avrupa ulkeleri de yine sut ve sut urunlerine ilgi duyan ve ilgilenen bolgelerden biri Kısaca bugun en gelişmiş haliyle gorduğumuz sutu bicimlendirme usulleri, tarihte bu coğrafyalarda keşfedilmiş ve gunumuze kadar bilimin ve teknolojinin de desteği ile cok daha gelişmiş şekilde hayatımızda ve sofralarımızda yerini almıştır

Sut, insanlık tarihi boyunca vazgecilmez besin maddelerinden biriSut ve sut urunleri hakkında ortaya atılan olumsuz iddialara inanmak, aslında sut ve sut urunleri hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduğumuzun gostergesi Yatıştırıcı, doyurucu, tedavi edici etkisi laboratuvar ortamında kanıtlanmış bu besin, insanoğlunun tukettiği ilk besindir Yalnızca beslenme ve tedavi oğesi olarak değil lezzet ve kultur oğesi olarak da eşsizdir Yalnızca ham haliyle değil, işlenmiş olarak da ceşitlenip tuketilebilir


Sut bağırsak kanserini onlemeye yardım ediyor Sut ozellikle bağırsak kanserini onlemeye yardımcı oluyor Kaliforniya Universitesinden Doktor Cedric Garland'ın 20 yıllık araştırması, sut tuketen kişilerin daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğunu gosteriyor 20 yıl boyunca 2000 kişiyi inceleyen Garland, gunde 23 bardak sut icen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığını belirtiyor Bu yuzden Garland, bağırsak kanserini onlemek icin gunde 23 bardak sut tuketilmesini oneriyor Aynı şekilde, Bostonda yapılan bir araştırmada sutun icerdiği fermente ve sutun icerdiği Asidofilisbakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu kanıtlanıyor

Araştırmacılar, sut icen kişilerde kronik bronşite pek rastlamadıklarını dile getiriyor Uzmanlar sutun; sigara, alkol ve bol miktarda kahve gibi bağımlılık yapan maddeleri tuketen kişileri bile koruduğuna dikkat cekiyor

Vucudun kalsiyum ve fosfordan daha iyi yararlanmasını sağlayan laktoz sayesinde kemik ve diş oluşumu daha sağlam olduğundan, bebeklerin beslenmesinde onemli rol oynar Sut proteininin biyolojik değeri bitkisel proteinlere gore daha yuksek olduğundan, vucut diğer proteinlere oranla sut proteininden daha iyi yararlanıyor Sutteki protein hucre ve dokuların oluşmasında onemli rol oynarken, buyume ve gelişmeyi sağlar, kasların kasılmasına yardımcı olur ve vucutta odem yapan sıvıların toplanmasını onler Yapılan onca araştırma ve deneyler sonrasında, her şeyi bir kenara bırakarak sutun zararlı olduğunu soyluyor olmak ya da her soylenene inanmak sadece sut hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımızı gosteriyor
 
Üst Alt