Kurutulmuş meyve içerisindeki suyun derhal hemen tamamının kurutma sistemleriyle meyveden uzaklaştırılmış halidir. Kurutma süreci sırasında meyveler küçülür gelgelelim kuvvet yoğunlukları yüksek kalır. Kurutulmuş meyveler daha uzun müddet saklanır. Kuru üzüm, kuru erik, kuru kayısı dışındaki başka kurutulan meyvelere şeker eklenerek daha çok tatlandırılması amaçlanır.
6 Unsurda Kurutulmuş Meyveyi Tanıyın
Kurutulmuş meyvelerin lif vitamin ve mineral pahaları çok yüksektir başkaca kurutulmuş meyveler yüksek hasarlı hücreleri onarmada vazifeli olan antioksidanları da yüksek ölçüde içerirler.
Kurutulmuş meyve tüketimi içeriğindeki lif nispetinin yüksekliği sayesinde doygunluk hissine erişimi kolaylaştırır ve kilo verme üzerinde tesiri gözlemlenmiştir.
Kurutulmuş meyveyi alırken şeker eği yapılıp yapılmadığına dikkat etmek kıymetlidir zira kimi kuru meyveleri daha tatlı ve alımlı hale getirmek için şeker eği yaparlar meğer kuru meyveleri tüketmek konusunda bunun sağlıklı olmadığını savunanlar sıhhatsiz olmasına sebep olarak içerisindeki şeker ve kalorinin yüksek olmasını gösterir. Vücuda çokça şeker alınması da bizlerin istediği bir şey değildir. Vücuda alınan şekerin denetimsiz olması kilo alımı, şekerin yükselmesi, obeziteye bağlı oluşabilecek illetlere yer hazırlar.
Kurutulmuş meyveye formunun ve renginin bozulmaması için sülfit ekleyen üreticiler vardır. Sülfit birtakım insanlarda mide krampları, deri döküntüleri üzere şeylere sebep olabilecek seviyede hassasiyet oluşturabilir. Gelgelelim bu noktada sülfit alımını önlemek için kuru meyvenizi seçerken imgesine, renklerinin canlı duruyor olmasına biçiminin bozulmamış olmasına kanmamalı ve daha cansız renkte olanları seçmeyi tercih edebilirsiniz.
Kurutulmuş meyveler kalori ve şeker bakımından yüksek yiyeceklerdir bu yüzden kurutulmuş meyveleri tüketirken porsiyon denetimine dikkat edilmezse kilo alımı, kan şekeri istikrarında bozulmalar meydana gelebilir.
Meyve kurutulurken vitamin, mineral, lif üzere besin ögelerinin korunur gelgelelim C vitamini maatteessüf istenildiği kadar korunamaz.
Kuru Erik
Lif potasyum A ve K vitaminleri açısından varlıklı yüksek lif içeriği ve sorbitol denilen emilimi neredeyse hiç olmayan şeker alkolünü barındırmasından ötürü doğal müshil tesiri yarattığı bilinmektedir. Dışkılama sıklığını arttırıcı tesiriyle kabızlığı gidermede çok tesirlidir. LDL kolesterol yani berbat huylu kolesterol oluşumunu engelleyerek kalp ve damar illetleri ve kansere karşı esirgeyici tesir gösterir.
Kuru Üzüm
İçerisinde A,B,C vitaminleri, demir, potasyum üzere bir çok vitamin ve minerali ayrıyeten yüksek orantıda da lifi barındırır. Glisemik indeksi düşük orta arasında taraf aldığından kan şekerinin ani değişimlerini köstekler. Daha ziyade dolgunluk hissi yaratır ve bu yüzden kilo alımı ve tip2 diyabet riskini azaltır.
Kuru Kayısı
A, B, C, E vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor mineralleri ve lif içeriği açısından varlıklı bir besin. Cildi sıklaştırır ve kalp sıhhatini gözetici tesire sahiptir.
Kuru meyveler lif, vitamin, mineral nispetleri yüksek, besleyici besinler olsa şeker nispetinin, kalorisinin yüksek olması ve kurutulma formları yüzünden tehlike arz edebilirler. Tekrar de cips, çikolata, bisküvi üzere vesair sıhhatsiz atıştırmalıkların bölgesine tercih edilebilecek besinlerdir. Bu noktada hakikat tekniklerle kurutulmuş olan kuru meyveleri tercih etmek, kurutulmuş meyveyi alırken ambalaj gerisindeki metinleri okuyup şeker eksiz olanını tercih etmek ve şeker eksiz olanı almış olsak bile porsiyon denetimine dikkat ederek tüketmeyi öneririm.
Günde Ne Kadar Tüketmeliyim?
Günlük tüketimi için taze meyve porsiyonunda azalmaya gidin. Ülkü kilodaysanız 5 porsiyondan maksimum 2 porsiyonunu kurutulmuş meyveye ayırın. Zayıflama diyetlerinde günlük 1 porsiyon sizin için ülkü olacaktır.
6 Unsurda Kurutulmuş Meyveyi Tanıyın
Kurutulmuş meyvelerin lif vitamin ve mineral pahaları çok yüksektir başkaca kurutulmuş meyveler yüksek hasarlı hücreleri onarmada vazifeli olan antioksidanları da yüksek ölçüde içerirler.
Kurutulmuş meyve tüketimi içeriğindeki lif nispetinin yüksekliği sayesinde doygunluk hissine erişimi kolaylaştırır ve kilo verme üzerinde tesiri gözlemlenmiştir.
Kurutulmuş meyveyi alırken şeker eği yapılıp yapılmadığına dikkat etmek kıymetlidir zira kimi kuru meyveleri daha tatlı ve alımlı hale getirmek için şeker eği yaparlar meğer kuru meyveleri tüketmek konusunda bunun sağlıklı olmadığını savunanlar sıhhatsiz olmasına sebep olarak içerisindeki şeker ve kalorinin yüksek olmasını gösterir. Vücuda çokça şeker alınması da bizlerin istediği bir şey değildir. Vücuda alınan şekerin denetimsiz olması kilo alımı, şekerin yükselmesi, obeziteye bağlı oluşabilecek illetlere yer hazırlar.
Kurutulmuş meyveye formunun ve renginin bozulmaması için sülfit ekleyen üreticiler vardır. Sülfit birtakım insanlarda mide krampları, deri döküntüleri üzere şeylere sebep olabilecek seviyede hassasiyet oluşturabilir. Gelgelelim bu noktada sülfit alımını önlemek için kuru meyvenizi seçerken imgesine, renklerinin canlı duruyor olmasına biçiminin bozulmamış olmasına kanmamalı ve daha cansız renkte olanları seçmeyi tercih edebilirsiniz.
Kurutulmuş meyveler kalori ve şeker bakımından yüksek yiyeceklerdir bu yüzden kurutulmuş meyveleri tüketirken porsiyon denetimine dikkat edilmezse kilo alımı, kan şekeri istikrarında bozulmalar meydana gelebilir.
Meyve kurutulurken vitamin, mineral, lif üzere besin ögelerinin korunur gelgelelim C vitamini maatteessüf istenildiği kadar korunamaz.
Kuru Erik
Lif potasyum A ve K vitaminleri açısından varlıklı yüksek lif içeriği ve sorbitol denilen emilimi neredeyse hiç olmayan şeker alkolünü barındırmasından ötürü doğal müshil tesiri yarattığı bilinmektedir. Dışkılama sıklığını arttırıcı tesiriyle kabızlığı gidermede çok tesirlidir. LDL kolesterol yani berbat huylu kolesterol oluşumunu engelleyerek kalp ve damar illetleri ve kansere karşı esirgeyici tesir gösterir.
Kuru Üzüm
İçerisinde A,B,C vitaminleri, demir, potasyum üzere bir çok vitamin ve minerali ayrıyeten yüksek orantıda da lifi barındırır. Glisemik indeksi düşük orta arasında taraf aldığından kan şekerinin ani değişimlerini köstekler. Daha ziyade dolgunluk hissi yaratır ve bu yüzden kilo alımı ve tip2 diyabet riskini azaltır.
Kuru Kayısı
A, B, C, E vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, fosfor mineralleri ve lif içeriği açısından varlıklı bir besin. Cildi sıklaştırır ve kalp sıhhatini gözetici tesire sahiptir.
Kuru meyveler lif, vitamin, mineral nispetleri yüksek, besleyici besinler olsa şeker nispetinin, kalorisinin yüksek olması ve kurutulma formları yüzünden tehlike arz edebilirler. Tekrar de cips, çikolata, bisküvi üzere vesair sıhhatsiz atıştırmalıkların bölgesine tercih edilebilecek besinlerdir. Bu noktada hakikat tekniklerle kurutulmuş olan kuru meyveleri tercih etmek, kurutulmuş meyveyi alırken ambalaj gerisindeki metinleri okuyup şeker eksiz olanını tercih etmek ve şeker eksiz olanı almış olsak bile porsiyon denetimine dikkat ederek tüketmeyi öneririm.
Günde Ne Kadar Tüketmeliyim?
Günlük tüketimi için taze meyve porsiyonunda azalmaya gidin. Ülkü kilodaysanız 5 porsiyondan maksimum 2 porsiyonunu kurutulmuş meyveye ayırın. Zayıflama diyetlerinde günlük 1 porsiyon sizin için ülkü olacaktır.