A Kan Grubu Beslenmesi ve Özellikleri

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Bu kan grubunun Asya veya Ortadoğu’da milattan önce 25 bin ile 15 bin yılları arasında ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu grubun atalarının ilk vejetaryenler olduğu düşünülür. Taş devrinde yaşayan insanların toprağı işlemesi, ot ve bitkilerle beslenmeye başlaması yeni kan grubunun doğmasına sebep olmuştur. Enfeksiyonlar karşısında dirençli olan bu grup, bugün en çok Batı Avrupa’da yaygındır, Akdeniz, Adriyatik ve Ege'de yaşayanlarda daha çok görülür. Doğu Asya’da, Japonya A grubunun en fazla görüldüğü ülkedir.

A Kan Grubunun Özellikleri

İlk vejetaryenlerdir.

Sindirim sistemleri duyarlıdır.

Bağışıklık sistemleri kuvvetlidir.

Beslenme ve çevre koşullarına hızlıca adapte olurlar.

Stresi yenerler.

Güçlü ve sağlıklı olması için sebzeye ağırlık veren bir diyet uygulamalıdırlar.
A Kan Grubunun yatkın olduğu hastalıklar..

Bağışıklık sistemi

Kalp ve damar hastalıkları

Kanser

Diyabet

Vücudun sindirim sisteminden kaynaklı olarak su toplaması
A Kan Grubuna Uygun Sporlar

Tempolu yürüyüş: Haftada 2-3 kez 30'ar dakika

Yüzme: Haftada 3-4 kez 30'ar dakika

Yoga ve pilates: Haftada 2-3 kez 30'ar dakika

Dans: Haftada 2-3 kez 45'er dakika

Aerobik: Haftada 2-3 kez 45'er dakika

Gerinme: Haftada 3-5 kez 15'er dakika
A Kan Grubuna Sağlık Önerileri

Mümkün mertebe organik besin tüketin.

Bolca B12 vitamini tüketin.

Dozu yüksek olmayacak şekilde C vitamini takviyesi alın. (250 miligramı aşmamalı.)

Orta yaşlıysanız günde 300 ile 600 miligram arası kalsiyum takviyesi alın. Vücut demir ihtiyacını kırmızı et ile giderir ancak A grubunda kırmızı et olmadığından, doktor kontrolünde olmak üzere demir takviyesi alınmalıdır.
A Grubu Nelerle Beslenmeli?

Bu grup için ayaküstü atıştırmalıklar çok sağlıksızdır. Bu tip beslenme herkes için sakıncalı olsa da, A grubu diğerlerine göre daha büyük risk taşır. Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler A grubu için ağırlık verilmesi gereken besinlerdir.

A grubu metabolizma açısından, 0 grubunun tam tersidir. Bu gruptaysanız, kırmızı et yediğinizde ağırlık hissedersiniz, enerjiniz kaybolur. Ancak proteinli besinler ve sebzelerden enerji alırsınız, bu besinlerle daha canlı ve dinç olursunuz. 0 grubundakiler içinse et vücuda enerji veren yakıt gibidir. A grubundakilerde, et vücuda yağ olarak depolanır. Bu sebeple, A grubundaysanız, sağlıklı biçimde kilo vermek için et yerine balık tüketmelisiniz. Haftada 2-3 kez balık tüketebilirsiniz. Et yediğinizde ise, yağsız, haşlama veya fırında pişen etleri tercih edin. Salam, sosis gibi yiyeceklerden uzak durun.

A grubundakilerde mide asidi miktarı azdır. Sütlü gıdaları sindirmeleri zordur. Sütlü gıdalar ensülin reaksiyonunu artırır, bu nedenle metabolizmaları yavaşlar. Ayrıca, sütlü gıdalarda doymuş yağ oranı yüksektir. Bu da şişmanlamaya ve diyabet hastalığına yol açar. Bu yüzden, A grubundaysanız sütlü gıdaları fazla tüketmeyin.

Sebze, A grubu diyetinin baş tacıdır. Vücudun ihtiyacı olan mineral, enzim ve antioksidanlar için sebze tüketimi önemlidir. Bu gruptaysanız, mümkün olduğunca organik olacak şekilde, bolca çiğ veya buharda pişmiş sebze tüketin. Havuç, mantar, soya fasulyesi, mercimek balkabağı ve ıspanak da sizin için en faydalı olan sebzeler arasındadır.

A grubundaysanız, günde iki öğün meyve tüketebilirsiniz.(SABAH VE ÖĞLEYİN) Erik, vişne, greyfurt faydalı meyvelerdendir.

A grubundakilere kırmızı şarap ve yeşil çay önerilir. Günde iki fincanı geçmeyecek şekilde kahve de tüketebilirler.

Sarımsak A grubu için çok önemlidir. Antibiyotik özellik gösteren sarımsak, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Sarımsak her kan grubu için faydalıdır ancak A grubu için diğer gruplara göre daha fazla önem arz eder.

Limon sizin için çok faydalıdır. Güne bir bardak suya bir limon sıkarak başlamanız çok yararlıdır.
 
Üst Alt