Son konular

Abdüllatif Şener

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Sivas Milletvekili-AKP

YILDIZELİ - 1954, Bedirhan, Ayferat - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Gazi Üniversitesi Doktora - Arapça, Fransızca - Maliye Doçent Dr., Öğretim Üyesi - Gazi Üniversitesi Bolu İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı, Hacettepe Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi - XIX, XX nci Dönem Sivas Milletvekili - Maliye Eski Bakanı - Evli, 3 Çocuk.

XXX

58. VE 59. HÜKÜMET DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ABDULLATİF ŞENER

Abdullatif Şener, 1954 yılında Yıldızeli'nde doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamlayan Şener, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1977 yılında bitirdi.
Bazı kamu kuruluşlarında memur ve denetim uzmanı olarak çalıştıktan sonra, Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde akademik çalışmalara başlayan Şener, aynı üniversitede Maliye Anabilim Dalı'nda doktorasını tamamladı, bulunduğu fakültede Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçen Şener, bu üniversitede görev yaparken doçent oldu.
1991 seçimlerinde Sivas milletvekili olarak Parlamentoya giren Şener, 1996-1997 yıllarında 54. Hükümette Maliye Bakanlığı yaptı.
19, 20 ve 21. Dönem Sivas milletvekili olarak TBMM'de bulunan Şener'in, yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.
Şener, evli ve dört çocuk babası.
Abdullatif Şener, 3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde Sivas'tan parlamentoya girdi.

Similar threads

• Soru
İbrahim Nami Çağan Kimdir - İbrahim Nami Çağan Resimleri - İbrahim Nami Çağan Biyografisi - İbrahim Nami Çağan Hakkında İbrahim Nami Çağan (d. 1947, Amasya, Türkiye), Türk siyasetçi. Nami ÇAĞAN , 1969‘da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede Doktara derecesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
  • Soru
Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız (1945 - .... ) Doğum Yeri ve Yılı : Kabataş, Ordu – 1945. Halen Bulunduğu Görev: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Eğitim-Öğretim: - İlköğretim (Merkez İlkokulu, Gölköy, Ordu), 1956 -Ortaöğretim (Gölköy Merkez Ortaokulu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Abdüllatif Şener Hakkında Merak Edilen Bilgiler arasında siyasi kariyeri, ekonomi uzmanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ayrılması yer alır. Şener, Türkiye’nin eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısıdır. Ekonomi politikaları, mali hedefler ve kamu yönetimi konularında deneyimlidir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Sait Açba, 10 Temmuz 1950'de Kütahya'da doğdu. Babasının adı Ömer, annesinin adı Makbule'dir. Mali İktisatçı ve Öğretim Üyesi; Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Doktora eğitimini, Anadolu Üniversitesi Afyonkarahisar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 1985 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
  • Soru
Abdüllatif Şenerʼin Mesleği Nedir? sorusu, Türk siyasetçi Abdüllatif Şener’in hangi alanda faaliyet gösterdiğini merak edenler için önemlidir. Şener, Türkiye Cumhuriyeti’nde ekonomi üzerine uzmanlaşmış bir isim olarak bilinir. Ekonomi, siyaset ve iş dünyasıyla ilgili konularda uzun yıllar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt