📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

Acik lise okumak yurtdisinda gecerli mi?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Parası
600,455
Feedback: 0 / 0 / 0

Açık lise okumak yurtdışında geçerli mi?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol uyarınca, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaş, soydaş ve Türkçe bilen herkes için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı uygulanmaktadır.
Açık Öğretim Lisesi nasıl okunur?
a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;
- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
- Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir.
Açık lise okumak Erasmusa engel mi?
Bunun dışında örgün öğretim olmayan, Açık Öğretim veya uzaktan gibi öğretim programlarına dahil olan öğrenciler Erasmus öğrenci değişim programından yararlanamazlar.

Açık Lise diploması Almanya'da geçerli mi?

Eger Meslek lisesi, Imam Hatip veya Acik Ögretim Lisesi ni bitirdiyseniz, Türkiye de 4 yillik bir bölümü kazanmaniza ragmen Almanya da direk egitim hakkiniz olmaz ve ilk olarak Studienkolleg dedigimiz egitimi almak zorunda kalirsiniz.
Açıktan okumak nasıl olur?
Açıktan üniversite okumak için kişilerin lise mezunu olması gerekiyor. Lise mezunu olmayan kişilerin, açık öğretime kayıt olması mümkün değildir. Açıköğretim üniversiteleri ilk olarak lise diplomasını talep ediyor. Lise diploması olmayan bireyler, açıktan üniversite okuyamıyor.
Açıktan okumak için ne yapmalıyım?
Aciktan üniversite okumak için ilk aşama olan sınavlara başvurun ve sınavlara girin.
- Eğer ki 2 yıllık yani önlisans bir bölüm okuyacaksınız yanlızca TYT sınavına başvurarak girin. ( En az 150 baraj puanı)
- 4 yıllık yani lisans bölümlerine girmek istiyorsanız TYT + YKS sınavlarına başvurarak sınava girin. (

Açık liseye geçince okul puanı düşer mi?

Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP'ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
Açık liseye geçmek avantajlı mı?
Açık liseye geçmenin en büyük avantajı ise vakti genişletip üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışmaktır. Böylece okulların size zorunlu tuttuğu performans ödevleri, yazılı haftası, sözlüler gibi üniversite hazırlık süreciyle bağlantılı olmayan birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz.
Açık öğretim diploması yurt dışında geçerli mi?
İki yıl süren ön lisans ve dört yıl süreli lisans programlarını uygulayan Açıköğretim sisteminde YÖK onaylı diploma verildiği ve bu diplomanın Avrupa´da geçerli olduğu belirtildi.

Açık Öğretim Lisesi diploması farklı mı?

Açık lise ve normal lise arasında bir fark yok. Kaldı ki üniversite diplomasının adam akıllı iş yapmadığı ülkede lise diplomasına bile bakmazlar. Lise diplomasıyla işe alan nereyi gördün? Onun dışında ilk dönem açık lise kayıtları bitti.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt