Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Aconitum Napellus ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Zeberus

Aconitum Napellus ne işe yarar?​

Homeopatide akut remediler arasında yer alan Aconitum, herhangi bir akut hastalığın yeni başladığı durumlarda, üşütme veya duygusal şok sonrasında ortaya çıkan ateş veya yangılı durumlarda kullanılmaktadır.

Kaplanboğan otu zehirli midir?​

Boğan otu, kaplanboğan otu veya miğferotu olarak da bilinir. Kuzey yarımkürenin dağlık yörelerinde yetişmektedirler. Büyük miktarda Psödo akonitin denen bir alkaloid içermekte olup bu madde Japonya’daki Ainu halkı tarafından avlanma amacıyla oklarının ucuna sürülen bir zehirdir.
Kurtboğan yasal mı?
Kenevir ve kurtboğan da listede Kamuoyuna “yasaklanan bitkiler” olarak yansıyan listede uyuşturucu amaçlı kullanılan kenevir ve dünyanın en zehirli bitkilerinden biri olan kurtboğan gibi üretimi ya da tüketimi zaten yasak/sakıncalı olan ürünler de yer alıyor!
Kurtboğan bitkisi öldürür mü?
Tüketilmesi durumunda miğde ve karında yanma görülmekte olup yüksek dozlarda, 2-6 saat içerisinde ölüm gerçekleşebilmektdir. 20ml kadarı yetişkin bir insanı öldürmeye yeter. İlginç olarak, Kurtboğan mitolojide kurtadam/likantrofları uzaklaştırma özelliği göstermekte olup adını buradan almaktadır.

Kurtboğan bitkisi zehirli midir?​

Kurtboğan (Aconitum), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından çok zehirli bir bitki cinsidir.

Kurtboğan insan öldürür mü?​

3. Kurt Boğan Tüketilmesi durumunda miğde ve karında yanma görülmekte olup yüksek dozlarda, 2-6 saat içerisinde ölüm gerçekleşebilmektdir. 20ml kadarı yetişkin bir insanı öldürmeye yeter. İlginç olarak, Kurtboğan mitolojide kurtadam/likantrofları uzaklaştırma özelliği göstermekte olup adını buradan almaktadır.
Kurtboğan nasıl zehirler?
Bu bitki hakkında bilmemzi gereken en önemli şey, Kurt boğan otunun çok zehirli bir bitki olduğudur. Kurt boğan otu, etkisini içerdiği zehirli alkoloidler sayesinde kardiyak dokulardaki, nöral dokulardaki ve kas dokularındaki hücrelerde bulunan sodyum kanallarını etkleyerek gösterir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri