Adana Kebabı Anlamı Nedir
Adana Kebabı Nasıl Yapılır
imagesadanakebabinedir5af9a397d1068
Adana denince ilk akla gelen şey kuşkusuz Adana kebabıdır Adana kebabı,satıra benzer bir bıcakla elde kıyılan parca etten yapılan bir kebap ceşididir
Adana kebabı coğrafik tescilli olup uretimi icin Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır
Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin ozellik kullanılan ettir Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bolge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır
Dana eti ile kesinlikle yapılmaz Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılırMevsiminde ise pul biber elde edilen ve yorede kok biber denilen kırmızı biber,taze olarak minik kupler halinde doğranıp eklenirBunların dışında hic bir baharat konulmaz Adana dışında pilav ile yapılan servisler, Adanalılar tarafından makbul karşılanmaz
Adana kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe komuru ateşinde pişirilir Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine donmesine kadar devam eder Pişirme sırasında şişler sık sık cevrilir Yağı pide ekmekle alınır Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe duşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur
Adana Kebabı Nasıl Yapılır
imagesadanakebabinedir5af9a397d1068
Adana denince ilk akla gelen şey kuşkusuz Adana kebabıdır Adana kebabı,satıra benzer bir bıcakla elde kıyılan parca etten yapılan bir kebap ceşididir
Adana kebabı coğrafik tescilli olup uretimi icin Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır
Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin ozellik kullanılan ettir Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bolge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır
Dana eti ile kesinlikle yapılmaz Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılırMevsiminde ise pul biber elde edilen ve yorede kok biber denilen kırmızı biber,taze olarak minik kupler halinde doğranıp eklenirBunların dışında hic bir baharat konulmaz Adana dışında pilav ile yapılan servisler, Adanalılar tarafından makbul karşılanmaz
Adana kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe komuru ateşinde pişirilir Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine donmesine kadar devam eder Pişirme sırasında şişler sık sık cevrilir Yağı pide ekmekle alınır Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe duşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur