Adana Kebabı Nedir

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Adana Kebabı Anlamı Nedir


Adana Kebabı Nasıl Yapılır


imagesadanakebabinedir5af9a397d1068

Adana denince ilk akla gelen şey kuşkusuz Adana kebabıdır Adana kebabı,satıra benzer bir bıcakla elde kıyılan parca etten yapılan bir kebap ceşididir

Adana kebabı coğrafik tescilli olup uretimi icin Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır

Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin ozellik kullanılan ettir Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bolge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır

Dana eti ile kesinlikle yapılmaz Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılırMevsiminde ise pul biber elde edilen ve yorede kok biber denilen kırmızı biber,taze olarak minik kupler halinde doğranıp eklenirBunların dışında hic bir baharat konulmaz Adana dışında pilav ile yapılan servisler, Adanalılar tarafından makbul karşılanmaz

Adana kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe komuru ateşinde pişirilir Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine donmesine kadar devam eder Pişirme sırasında şişler sık sık cevrilir Yağı pide ekmekle alınır Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe duşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt