T
theking
Reputation:
Kesme Tepsi Poğaçası (Tek Hamurda 3 Çeşit Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
6_6,5 su bardağı un
İçi için;
Lor peyniri
Maydanoz
Kıymalı harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet soğan
150 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Patatesli harcı için;
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Mavi haşhaş
Kesme Tepsi Poğaçası (Tek Hamurda 3 Çeşit Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
Diğer materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Bu ortada iç materyalleri hazırlayın. Patatesli harç için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün, Ezin tavaya sıvı yağ koyup soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
Üzerine ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Kıymalı harcı için tavaya kıymayı koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın mayalanan hamuru 6 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
Hamurları elinizle tezgahın üzerinde yuvarlayarak tepsi boyutunda uzatın.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Kabaran hamurların ortalarına parmaklarınızla bastırarak çukurlar açın.
İç gereçleri koyup kapatıp karşıt çevirin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine örtü örtüp 20 dakika tepsi mayası verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu,haşhaş serpin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Çıkarıp üzerini örtüp dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Kesme Tepsi Poğaçası (Tek Hamurda 3 Çeşit Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2,5 su bardağı süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
6_6,5 su bardağı un
İçi için;
Lor peyniri
Maydanoz
Kıymalı harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet soğan
150 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Patatesli harcı için;
2 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım adet soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Mavi haşhaş
Kesme Tepsi Poğaçası (Tek Hamurda 3 Çeşit Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
Diğer materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Bu ortada iç materyalleri hazırlayın. Patatesli harç için patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın süzün, Ezin tavaya sıvı yağ koyup soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
Üzerine ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Kıymalı harcı için tavaya kıymayı koyup suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın soğumaya bırakın mayalanan hamuru 6 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
Hamurları elinizle tezgahın üzerinde yuvarlayarak tepsi boyutunda uzatın.
Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
Kabaran hamurların ortalarına parmaklarınızla bastırarak çukurlar açın.
İç gereçleri koyup kapatıp karşıt çevirin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine örtü örtüp 20 dakika tepsi mayası verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu,haşhaş serpin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Çıkarıp üzerini örtüp dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.
Kesme Tepsi Poğaçası (Tek Hamurda 3 Çeşit Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı