Ağılönü Köyü Merkez - Ağılönü Köyü Hakkında - Ağılönü Köyü Tanıtımı - Ağılönü Köyü Resimleri
Amasya
Bilgiler
Nüfus 587 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 05000
Alan Kodu 0358
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Amasya
İlçe Merkez
Ağılönü, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihçe
Köyün tarihi çok eskidir. Önceden köye yerleşenler, şimdiki caminin altındaki suyu bulmuş ve çevresine yerleşmişlerdir. Köyün eski ismi "Gerne"dir.
Kültür
Köyün gelenek görenekleri tipik Amasya köyleri gibidir. Yemekleri arasında; keşkek, haşhaşlı çörek, tas kebabı, toyga çorbası, çökelekli pide, işkefe, madımak, mıhlama ve tel kadayıf sayılabilir.
Coğrafya
Amasya merkezine 42 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 587
1997 580
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Köyde fazla su olmadığı için tarım, fidancılığa doğru dönüş yapmaktadır.
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmasına rağmen taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Amasya
Bilgiler
Nüfus 587 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 05000
Alan Kodu 0358
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Amasya
İlçe Merkez
Ağılönü, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihçe
Köyün tarihi çok eskidir. Önceden köye yerleşenler, şimdiki caminin altındaki suyu bulmuş ve çevresine yerleşmişlerdir. Köyün eski ismi "Gerne"dir.
Kültür
Köyün gelenek görenekleri tipik Amasya köyleri gibidir. Yemekleri arasında; keşkek, haşhaşlı çörek, tas kebabı, toyga çorbası, çökelekli pide, işkefe, madımak, mıhlama ve tel kadayıf sayılabilir.
Coğrafya
Amasya merkezine 42 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2000 587
1997 580
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Köyde fazla su olmadığı için tarım, fidancılığa doğru dönüş yapmaktadır.
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmasına rağmen taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz