Son konular

Ağız boşluğu kaynaklı ağız kokusunun tedavisi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Ağız Kokusunun Sebepleri:
Alt ve üst teneffüs yolu enfeksiyonları , sinüzit ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar,
Şeker illeti (aseton kokusu gibidir),
Böbrek yetmezliği
Karaciğer yetmezliği,
Metabolizma bozuklukları

Ağız kokusunun sebeblerinin %87 si ağız boşluğu kaynaklıdır. Bunlar çürük dişlerden ,dilden, gingivitisten (diş eti iltihabı ), periodontitisten ( dişi çevreleyen destek dokular ), ağızda bulunan protez ve kaplama dişlerden kaynaklanır.

Ağız Boşluğu Kaynaklı Ağız Kokusunun Tedavisi için;

1-Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun.
Diş çürükleri
, diş eti iltihaplarıağız kokusunun kıymetli nedenlerindendir. Diş çürükleri tedavi edilmeli ,diş taşları temizlenmelidir.

2-Ağızda var olan protez ve köprüleri denetim ettirin.
Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri vakitle azık birikmesine yol açacağından beğenilmeyen kokulara sebep olabilir. Bu durumlarda yenilenmesi gerekenleri değiştirmelidir.

3-Sakız çiğneyin.
Tükürük ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçinde yemek parçacıklarını yanından söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır.

4-Tarçın kullanın.
İçeceklerinizde ve iyi yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle savaşta değerli bir silahtır.

5-Daha çokça su için.
Çok su içmek onlarca öteki yararının yanında lisanınızın kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile uğraşta değerli bir silah olarak kullanılabilir.

6-Asla burnunuz tıkalı uyumayın.
Sinüzit üzere hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan vesair durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur. Bu durum ağzı ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesi için ülkü bir ortam oluşturur.

7-Basit şeker tüketiminizi azaltın.
Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır azıklar ağız içindeki bakteriler için inanılmaz bir kaynaktır. Bu cins şekerleri çok kolay kullanarak süratle çoğalırlar. Kolay şekerler (atıştırmalık tüm şekerli besinlerde olduğu gibi) diş çürüklerine neden olur ve ağız sıhhatini büyük bir süratle bozarlar.

8-Lokmaları âlâ çiğneyin.
Bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı düzgünce karışır ve ağızda yemek modülü kalma mümkünlüğü düşer. Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yanından koparak mideye gitmesine yardımcı olur.

9-Diş ipi kullanın.
Diş ipi
sayesinde fırçanın çıkaramadığı alanlardaki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz.

10-Sigara içmeyin.
Sigara
içmek ağız kuruluğuna neden olduğundan ağız kokusuna sebep olur, diş eti illetlerina da yer hazırlar.
 

Similar threads

  • Soru
Ağız kokusu günümüzde uygar topluluklar da dahil olmak üzere nispeten yaygındır, birebir vakitte içtimaî bir incinme sebebidir. Ruhsal meseleleri beraberinde getirir. Ağız kokusunun sebep olduğu çevre meseleler (Kötü ağız kokusu evlilikleri bile olumsuz etkileyebilir) biyolojik sorunlardan daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Ağız Kokusu (Halitosis) Nedir? Ağızdaki berbat kokuya kısaca ağız kokusu yahut halitosis denir. Ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamak zordur. Ama ağız kokusu çok kıymetli illetlerin işaretçisi de olabilir. Ağız kokusunu patolojik ve fizyolojik olmak üzere iki kısma ayırmak mümkündür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Ağız kokusu günümüzde medeni toplumlar da dahil olmak üzere oldukça yaygındır, aynı zamanda sosyal bir incinme sebebidir. Psikolojik problemleri beraberinde getirir. Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal problemler (Kötü ağız kokusu evlilikleri bile olumsuz etkileyebilir) biyolojik problemlerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Kötü Ağız Kokusu Günümüzde medeni toplumlar da dahil olmak üzere oldukça yaygındır, aynı zamanda sosyal bir incinme sebebidir. Psikolojik problemleri beraberinde getirir. Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal problemler biyolojik problemlerden daha fazladır. Hatta eğer ağız kokusu sosyal bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kötü Ağız Kokusu Günümüzde medeni toplumlar da dahil olmak üzere oldukça yaygındır, aynı zamanda sosyal bir incinme sebebidir. Psikolojik problemleri beraberinde getirir. Ağız kokusunun sebep olduğu sosyal problemler biyolojik problemlerden daha fazladır. Hatta eğer ağız kokusu sosyal bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt