SoruCevap
Yeni Üye
Ağız Kokusunun Sebepleri:
Alt ve üst teneffüs yolu enfeksiyonları , sinüzit ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar,
Şeker illeti (aseton kokusu gibidir),
Böbrek yetmezliği
Karaciğer yetmezliği,
Metabolizma bozuklukları
Ağız kokusunun sebeblerinin %87 si ağız boşluğu kaynaklıdır. Bunlar çürük dişlerden ,dilden, gingivitisten (diş eti iltihabı ), periodontitisten ( dişi çevreleyen destek dokular ), ağızda bulunan protez ve kaplama dişlerden kaynaklanır.
Ağız Boşluğu Kaynaklı Ağız Kokusunun Tedavisi için;
1-Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun.
Diş çürükleri, diş eti iltihaplarıağız kokusunun kıymetli nedenlerindendir. Diş çürükleri tedavi edilmeli ,diş taşları temizlenmelidir.
2-Ağızda var olan protez ve köprüleri denetim ettirin.
Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri vakitle azık birikmesine yol açacağından beğenilmeyen kokulara sebep olabilir. Bu durumlarda yenilenmesi gerekenleri değiştirmelidir.
3-Sakız çiğneyin.
Tükürük ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçinde yemek parçacıklarını yanından söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır.
4-Tarçın kullanın.
İçeceklerinizde ve iyi yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle savaşta değerli bir silahtır.
5-Daha çokça su için.
Çok su içmek onlarca öteki yararının yanında lisanınızın kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile uğraşta değerli bir silah olarak kullanılabilir.
6-Asla burnunuz tıkalı uyumayın.
Sinüzit üzere hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan vesair durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur. Bu durum ağzı ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesi için ülkü bir ortam oluşturur.
7-Basit şeker tüketiminizi azaltın.
Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır azıklar ağız içindeki bakteriler için inanılmaz bir kaynaktır. Bu cins şekerleri çok kolay kullanarak süratle çoğalırlar. Kolay şekerler (atıştırmalık tüm şekerli besinlerde olduğu gibi) diş çürüklerine neden olur ve ağız sıhhatini büyük bir süratle bozarlar.
8-Lokmaları âlâ çiğneyin.
Bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı düzgünce karışır ve ağızda yemek modülü kalma mümkünlüğü düşer. Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yanından koparak mideye gitmesine yardımcı olur.
9-Diş ipi kullanın.
Diş ipi sayesinde fırçanın çıkaramadığı alanlardaki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz.
10-Sigara içmeyin.
Sigara içmek ağız kuruluğuna neden olduğundan ağız kokusuna sebep olur, diş eti illetlerina da yer hazırlar.
Alt ve üst teneffüs yolu enfeksiyonları , sinüzit ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar,
Şeker illeti (aseton kokusu gibidir),
Böbrek yetmezliği
Karaciğer yetmezliği,
Metabolizma bozuklukları
Ağız kokusunun sebeblerinin %87 si ağız boşluğu kaynaklıdır. Bunlar çürük dişlerden ,dilden, gingivitisten (diş eti iltihabı ), periodontitisten ( dişi çevreleyen destek dokular ), ağızda bulunan protez ve kaplama dişlerden kaynaklanır.
Ağız Boşluğu Kaynaklı Ağız Kokusunun Tedavisi için;
1-Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun.
Diş çürükleri, diş eti iltihaplarıağız kokusunun kıymetli nedenlerindendir. Diş çürükleri tedavi edilmeli ,diş taşları temizlenmelidir.
2-Ağızda var olan protez ve köprüleri denetim ettirin.
Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri vakitle azık birikmesine yol açacağından beğenilmeyen kokulara sebep olabilir. Bu durumlarda yenilenmesi gerekenleri değiştirmelidir.
3-Sakız çiğneyin.
Tükürük ağız kokusu ile savaşmanın en güçlü yoludur. İçinde yemek parçacıklarını yanından söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır.
4-Tarçın kullanın.
İçeceklerinizde ve iyi yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle savaşta değerli bir silahtır.
5-Daha çokça su için.
Çok su içmek onlarca öteki yararının yanında lisanınızın kurumasını da önleyerek ağız kokusu ile uğraşta değerli bir silah olarak kullanılabilir.
6-Asla burnunuz tıkalı uyumayın.
Sinüzit üzere hava yolu rahatsızlıkları ve burun tıkanmasına neden olan vesair durumlar geceleri ağızdan nefes almamıza neden olur. Bu durum ağzı ve boğazı kurutarak bakterilerin üremesi için ülkü bir ortam oluşturur.
7-Basit şeker tüketiminizi azaltın.
Beyaz un, beyaz şeker, glukoz/fruktoz şurubu ile tatlandırılmış tüm hazır azıklar ağız içindeki bakteriler için inanılmaz bir kaynaktır. Bu cins şekerleri çok kolay kullanarak süratle çoğalırlar. Kolay şekerler (atıştırmalık tüm şekerli besinlerde olduğu gibi) diş çürüklerine neden olur ve ağız sıhhatini büyük bir süratle bozarlar.
8-Lokmaları âlâ çiğneyin.
Bu sayede yiyeceklerle tükürük salgısı düzgünce karışır ve ağızda yemek modülü kalma mümkünlüğü düşer. Daha çok çiğneme hareketi daha çok bakterinin yanından koparak mideye gitmesine yardımcı olur.
9-Diş ipi kullanın.
Diş ipi sayesinde fırçanın çıkaramadığı alanlardaki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz.
10-Sigara içmeyin.
Sigara içmek ağız kuruluğuna neden olduğundan ağız kokusuna sebep olur, diş eti illetlerina da yer hazırlar.