Ağız kokusu problemi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
Ağız bakımının kıymet kazandığı bu günlerde diş macunu markaları ve ağız bakımı kolunun memleketimize daha çok yatırım yaptığını görmekteyiz. Fakat almamız gereken daha çok yol var. Eğitim konusunda birinci hizmet ailelere ve daha sonra da hocalara düşmektedir. Yıllar geçtikçe hastalarımın evlatlarına gereken gerçek eğitimi verdiklerini görmek beni sahiden gururlandırıyor. Ben bugün sizlere ağız kokusu hakkında bir kaç kıymetli malumat aktarmak istiyorum.

Ağız kokusu umumiyetle dişeti meselelerinden kaynaklandığı üzere çürük yahut enfekte bir dişten velev ağız içinde gayrı bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Ayrıyeten mide , sinüzit , faranjit , üzere marazların yanında ; çeşitli alışkanlıklar (sigara, alkol..vb. ) ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Lisan tomurcukları üzerinde de bakteriler tutunup tabakalar oluşturabilmekte ve bu durum da ağız kokusu yapabilmektedir.

Ağız kokusu oluşumunu önlemek için yapılması gerekli en değerli şey tabi tertipli diş fırçalama ve ağız bakımı. Yemeklerden sonra dişlerimizin etrafını , lisanımızın üzerini fırçalayabiliriz ve velev sonrasında dudaklarımızı fırçalamak kan dolaşımını arttırıp masaj tesiri yaratacak dudaklarımızın daha al ve sağlıklı görünmesini de sağlayacaktır. Diş ipi , arayüz fırçası ve bakım gargaralarından kullanmak ferah bir nefese ulaşmanızı sağlayacaktır. Bakım için kullanılan gargaraların alkolsüz olanlarını tercih ederseniz ağızkokusunu gidermede daha tesirli olacaktır. Ve tabi nizamlı olarak diş doktorunuza denetime gitmek marazları oluşmadan önlemenize yardımcı olacaktır.

Sağlıklı bahtiyar gülüşler..

Üst Alt