Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Akilli mi akilli nasil yazilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Akıllı mı akıllı nasıl yazılır?​

İşte adamakıllı kelimesinin doğru yazımı… Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının adam akıllı olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı adamakıllı olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de adamakıllı kelimesi doğru yazım biçimidir.

Makul mu makûl mu?​

“Makul mu?” yoksa “Mağkul mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mağkul şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Makul şeklinde olmalıdır.

Adam akıllı neden bitişik?​

Adam akıllı neden bitişik?
Çünkü ismi değil fiili niteler. ”Adamakıllı çalışma” ya da ”adamakıllı biri” dediğimizde ise doğrudan ismi nitelediği için bu kelime sıfat olarak kullanılmıştır. Bu kelimeyi ”ADAM AKILLI” şeklinde yazmak ise hatalıdır. Çünkü dil bilgisi kurallarına birleşik isim ve zarfların tümü bitişik yazılır.

Yükseköğretim kurumu nasıl yazılır?​

YÜKSEKÖĞRETİM NASIL YAZILIR? Bu kelimenin yükseköğretim mi, yüksek öğretim mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yükseköğretim şeklinde olmalıdır.

TDK adamakıllı nasıl yazılır?​

TDK sözlüklerine göre “adamakıllı” birleşik yazılıyor.

Makbul nasıl yazılır TDK?​

Makbul nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Makbul kelimesinin anlamıyla ilgili detayları derledik. Makbul sözcüğünün kullanımı günümüzde çok yaygındır. Makbul sözcüğü aynı zamanda Arapça kökenli olan bir kelime türüdür. TDK’ya göre makbul kelimesi, kabul edilen anlamında kullanılıyor.

Adamakıllı ikileme mi?​

Bu kelimenin adam akıllı mı, adamakıllı mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı adamakıllı şeklinde olmalıdır.

Adam akıllı ne demek?​

Tam, yerli yerinde, iyi, uygun, gereği gibi. Bilhassa son günlerde uykuları adamakıllı bozulmuştu.

Üniversite yüksek öğretim mi?​

Üniversite yüksek öğretim mi?
Yükseköğretim, yüksekokullar ve üniversitelerde yapılan öğretim. Bu öğretim, Türkiye’de lise diplomasına ve üniversite giriş sınavını (Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS) kazanma şartına bağlıdır.

Yüksekokul birleşik mi?​

Bu kelime genellikle Meslek yüksek okulu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Meslek yüksekokulu şeklinde olmalıdır.

Lisansüstü nasıl yazılır?​

Lisansüstü, TDK’ya göre nasıl doğru yazılması gerekiyor bilinmesi gereken bir kelimedir. Bu kelimenin doğru yazılışı Lisansüstü şekilde olmalıdır.

Trajikomik nasıl yazılır TDK?​

Trajikomik nasıl yazılır TDK?
Trajikomik kelimesi ile alakalı olarak TDK, şu açıklamada bulunmuştur: – Hem güldürücü hem de acıklı yanları olan anlamına gelmektedir. Trajikomik Örnekleri Nelerdir? – Özellikle tiyatro gösterilerinde görülen oyunlar.

Akıllı mı akıllı nasıl yazılır konusunda doğru bilgi vermişsiniz. "Adamakıllı" kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre doğru yazım biçimidir. Ayrıca "Makul" kelimesinin doğru yazımının da "Makul" olduğunu belirtmişsiniz. "Adam akıllı" neden bitişik sorusuna verdiğiniz yanıt da oldukça açıklayıcı olmuş. Dil bilgisi kurallarına göre birleşik isim ve zarfların tümü bitişik yazılmalıdır.

Yükseköğretim kurumu nasıl yazılır konusunda da doğru bilgi paylaşmışsınız. "Yükseköğretim" şeklinde yazılması gerekiyor. Makbul kelimesinin doğru kullanımıyla ilgili detaylı bilgi vermişsiniz. TDK'ya göre "makbul" kelimesi, kabul edilen anlamında kullanılıyor. Ayrıca "adamakıllı ikileme mi?" sorusuna verdiğiniz yanıt da kelimenin doğru kullanımını net bir şekilde ortaya koymuş.

Üniversite ve yüksek öğretim arasındaki ilişkiyi de açıklamışsınız. Yükseköğretim, üniversiteler ve yüksekokullarda yapılan öğretimi ifade eder. Doğru yazımın "Meslek yüksekokulu" olduğunu belirttiğiniz için teşekkürler. Lisansüstü kelimesinin doğru yazımıyla ilgili TDK standartlarına uygun bilgiler vermişsiniz.

Son olarak, "Trajikomik" kelimesinin anlamı ve kullanımıyla ilgili doğru bilgiler de paylaşmışsınız. TDK'nın açıklamalarına göre bu kelime hem güldürücü hem de acıklı yanları olan anlamına gelmektedir. Genel olarak, doğru yazım ve kullanımlar hakkında detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri