Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
AKS kilitleme nedir?
Motor torkunu çekiş aksındaki tekerleklere aktararak bu tekerleklerin farklı hızlarda dönmesine imkan sağlıyor. Öte yandan kilitli diferansiyel ya da diferansiyel kilidi bu mantığın tam tersini işletiyor ve gerektiği zaman her iki tekerleğin de aynı hızla dönebilmesine olanak veriyor.Diferansiyelin amacı nedir?
Diferansiyel, motordan çıkan gücü tekerleklere iletir. Motordan gelen dönme aksiyonu şanzıman tarafından diferansiyele ulaştırılır ve buradan da tekerleklere iletilir. Diferansiyel bu gücü dönme açısıyla birlikte tekerleklere ulaştırarak virajın alınmasını sağlar.Bu sistem sayesinde bir pilotun diferansiyel kilidi ayarını yapmak için yapması gerek sadece direksiyonun üzerinde bulunan silindir şekline sahip butonu sağa veya sola doğru çevirmektir. Bu eylemde bir tarafa doğru çevirince kilitlenme derecesi artarken, diğer tarafa doğru çevirince kilitlenme derecesi azalmaktadır.
Toyota Hilux diferansiyel kilidi var mı?
Toyota Hilux diferansiyel kilidi var mı?L200 ve Hilux’un 4×4 seçeneklerinde mekanik arka diferansiyel kilitleri standart olarak sunuluyor. Her üç rakibin de 4×4 sistemleri pratik şekilde yönetilebiliyor.
Diferansiyel kilidi nasıl devreye girer?
Diferansiyel kilidi nasıl devreye girer?Bu sistem tekerleklerin dönüş hızı arttığı zaman devreye girer. Yani otomobil patinaj yapmaya başladığı zaman çalışır. Sistem devreye girdikten sonra halkalar fren levhalarını sıkıca bastırmaya çalışır.
Kaynak diferansiyel ne demek?
Kaynaklı Diferansiyel Nedir? Kaynaklı diferansiyeller, normal diferansiyel dişli kutularının sökülüp iki tekerlek arasındaki kısmının kaynaklanması ile elde edilirler. Bu sayede sürekli olarak iki tekere eşit güç aktarılır. İki tekerleğe aktarılan gücün eşit olması, otomobilden beklentinizin ne olduğuna bağlıdır.Diferansiyel takozu ne işe yarar?
Diferansiyel kilidi diferansiyel dişlilerini birbirine bağlamakla görevlidir. Bu sayede de araç tekerleklerini aynı oranda dönmeye zorlar. Eğer bir araç viraj dönüyorsa tekerlekler farklı hızda dönmelidir. Bu, aracın virajı başarılı şekilde tamamlamasını ve devrilmemesini sağlar.Elektronik diferansiyel kilidi, lastik aşınmasını azaltır ve yaklaşık 40 km/s hıza kadar (4MOTION: yaklaşık 80 km/s kadar) çalışır. Elektronik diferansiyel kilidi, yazılım fonksiyonu olarak elektronik stabilizasyon programının “ESP” ve anti patinaj sisteminin “ASR” bir bileşenidir.
Diferansiyel kilidi nasıl çalışır?
Diferansiyel kilidi nasıl çalışır?Bu sistem tekerleklerin dönüş hızı arttığı zaman devreye girer. Yani otomobil patinaj yapmaya başladığı zaman çalışır. Sistem devreye girdikten sonra halkalar fren levhalarını sıkıca bastırmaya çalışır. Bu sıkıca bastırma işlemi otomobilin tekerleklerindeki dönüş momenti 1:1 olana kadar devam eder.