Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
imagesaksamanepisirsempratikyemekler5add33996dc14
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Mevsimi geldiğinde cicek acan lezzet karnabahar ile yine lezzetine doyamayacağınız pratik bir tarif var Fırında soslu olarak hazırlanan karnabaharı beğeneceğinizi umuyoruz
Malzemeler;
2 adet yumurta
1 kucuk olarak karnabahar
½ cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 cay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Tuz & karabiber
Nasıl yapılıyor hemen kısaca anlatalım;
Karnabaharı ciceklerini ayırıp haşlıyoruz, haşlanan karnabaharları tuz ve karabiber ile karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Maydanozları ince kıydıktan sonra karnabaharların uzerine serpiştirin Yumurta, un ve zeytin yağını ve aynı zamanda yoğurdu cırparak uzerlerine dokun En uste kaşar peynirlerini dağıtın ve onceden ısıtılmış 200 C’ye fırında uzerleri kızarana kadar pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın
Bruksel lahanası ile ne dargınız ne de barışık Evlerde cok nadir pişen bir yiyecektir aslında Var ise yenir ama yokluğunda hicte aranmaz Bu kucuk lahana topları ilk başta pek cekici gelmese de saymakla bitmeyen faydaları olduğunu biliyoruz Kolesterol ve iştahı dengelediği gibi bol lif kaynağı olduğundan antioksidan etkisi yarattığında yazılanlar arasında
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Akşama ne pişirsem pratik yemeklerden diyorsanız zeytinyağlı Bruksel lahanası sağlıklı, pratik ve lezzetlidir
500 gr Bruksel lahanası
2 adet orta boy soğan
2 adet havuc
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Tuz ve 1 adet kesme şeker
Su
Yarım limon suyu
Nasıl yapıyoruz hemen gecelim; Bruksel lahanalarını ve kok kısımlarını bir bıcak yardımı ile ayıklayın Bol su ile yıkayıp iki parcaya bolebilirsiniz Soğanları da yıkayıp ince dilimler şeklinde doğrayın, aynı şekilde havucları da doğrayın Zeytin yağını tencereye alıp soğanları ekleyin, hafif pembeleştiğinde havucları da ekleyip kavurun Bruksel lahanalarını şeker ve tuzu lahanaların boyu 1 parmak gececek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapayın Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve piştikten sonra limon suyu sıkarak soğuk servis yapabilirsiniz
Geliyoruz akşamın son pratik ve bir o kadar lezzetli tarifine, lezzetli bulgur koftesi, malzemelerimize gecelim,
1 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve reyhan
Sosu icin malzemelerimiz
1 su bardağı yoğurt
2 – 3 diş sarımsak
1 corba kaşığı salca
1 corba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Nasıl yapılıyor peki geciyoruz,
Bulguru derin bir kaba alıyoruz, 1 bardak sıcak ile ıslatın Kabın ağzını kapatın ve kabarması icin 15 dakika bekleyin Bu sırada tencereye su koyun kaynamaya bırakın Bulgur kabarınca 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyip yoğurun Daha sonra baharatları ekleyerek yoğurma işlemine devam edin Ellerinizi ıslatarak kucuk toplar şeklinde kofteler yapın, sonra suyun icine atın Bir 10 dakika kaynaması pişmeye yetecektir Gelelim sosuna, bir tavaya tereyağını alalım, eritince zeytinyağını da ekleyin ve ardından salcayı da ekleyerek kavuruyoruz Biraz kaynayınca sosumuz hazır Sarımsaklı sosu da hazırlayıp suzup cıkardığınız koftelerin uzerine yoğurdu ve sosu ekleyin Dilerseniz biraz nane ile cok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz
imagesaksamanepisirsempratikyemekler5add33996dc14
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Mevsimi geldiğinde cicek acan lezzet karnabahar ile yine lezzetine doyamayacağınız pratik bir tarif var Fırında soslu olarak hazırlanan karnabaharı beğeneceğinizi umuyoruz
Malzemeler;
2 adet yumurta
1 kucuk olarak karnabahar
½ cay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 cay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Tuz & karabiber
Nasıl yapılıyor hemen kısaca anlatalım;
Karnabaharı ciceklerini ayırıp haşlıyoruz, haşlanan karnabaharları tuz ve karabiber ile karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Maydanozları ince kıydıktan sonra karnabaharların uzerine serpiştirin Yumurta, un ve zeytin yağını ve aynı zamanda yoğurdu cırparak uzerlerine dokun En uste kaşar peynirlerini dağıtın ve onceden ısıtılmış 200 C’ye fırında uzerleri kızarana kadar pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın
Bruksel lahanası ile ne dargınız ne de barışık Evlerde cok nadir pişen bir yiyecektir aslında Var ise yenir ama yokluğunda hicte aranmaz Bu kucuk lahana topları ilk başta pek cekici gelmese de saymakla bitmeyen faydaları olduğunu biliyoruz Kolesterol ve iştahı dengelediği gibi bol lif kaynağı olduğundan antioksidan etkisi yarattığında yazılanlar arasında
Akşama Ne Pişirsem – Pratik Yemekler
Akşama ne pişirsem pratik yemeklerden diyorsanız zeytinyağlı Bruksel lahanası sağlıklı, pratik ve lezzetlidir
500 gr Bruksel lahanası
2 adet orta boy soğan
2 adet havuc
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Tuz ve 1 adet kesme şeker
Su
Yarım limon suyu
Nasıl yapıyoruz hemen gecelim; Bruksel lahanalarını ve kok kısımlarını bir bıcak yardımı ile ayıklayın Bol su ile yıkayıp iki parcaya bolebilirsiniz Soğanları da yıkayıp ince dilimler şeklinde doğrayın, aynı şekilde havucları da doğrayın Zeytin yağını tencereye alıp soğanları ekleyin, hafif pembeleştiğinde havucları da ekleyip kavurun Bruksel lahanalarını şeker ve tuzu lahanaların boyu 1 parmak gececek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapayın Kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve piştikten sonra limon suyu sıkarak soğuk servis yapabilirsiniz
Geliyoruz akşamın son pratik ve bir o kadar lezzetli tarifine, lezzetli bulgur koftesi, malzemelerimize gecelim,
1 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı biber ve reyhan
Sosu icin malzemelerimiz
1 su bardağı yoğurt
2 – 3 diş sarımsak
1 corba kaşığı salca
1 corba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Nasıl yapılıyor peki geciyoruz,
Bulguru derin bir kaba alıyoruz, 1 bardak sıcak ile ıslatın Kabın ağzını kapatın ve kabarması icin 15 dakika bekleyin Bu sırada tencereye su koyun kaynamaya bırakın Bulgur kabarınca 1 yumurta ve 1 kaşık un ekleyip yoğurun Daha sonra baharatları ekleyerek yoğurma işlemine devam edin Ellerinizi ıslatarak kucuk toplar şeklinde kofteler yapın, sonra suyun icine atın Bir 10 dakika kaynaması pişmeye yetecektir Gelelim sosuna, bir tavaya tereyağını alalım, eritince zeytinyağını da ekleyin ve ardından salcayı da ekleyerek kavuruyoruz Biraz kaynayınca sosumuz hazır Sarımsaklı sosu da hazırlayıp suzup cıkardığınız koftelerin uzerine yoğurdu ve sosu ekleyin Dilerseniz biraz nane ile cok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz