Aktif hesapların özellikleri nelerdir?
AKTİF HESAPLARIN ÖZELLİKLERİ Aktif hesaplar bilançoların sol tarafında bulunur. Paranın hesaba girişi yani hesabın açılışı borç tarafından olur. Bu hesap çeşidinde para girişi hesabın borcuna, para çıkışı ise hesabın alacak kısmına kaydedilmektedir. Aktif hesap borç bakiye yani borcun kalan tutarını verir.Bir hesabın kapalı olması neyi ifade eder?
Not: Banka kredileri hesabı bilançonun sağ tarafında yer alır, yani pasif karakterli bir hesaptır ve daima alacak kalanı verir. Hesabın Kapalı Olması: Hesabın borç ve alacak tutarlarının birbirine eşit olması ve kalan vermemesi durumudur.Gelir gider hesapları nelerdir?
İşletmelerin faaliyetlerinde kullandıkları varlıkları elde edebilmek için katlanmak zorunda oldukları unsurlara gider, bu unsurların izlendiği hesaplara da gider hesapları denir. Örneğin, işçilere ödenen ücretler, telefon, elektrik gibi giderler, faiz giderleri, komisyon giderleri vb.Aktif ve pasif varlıklar nelerdir?
Aktif ve pasif varlıklar nelerdir?Aktif: Bilançonun sol tarafında, işletmenin varlıklarını (mevcutlarını ve alacaklarını) gösteren kısımdır. Pasif: Bilançonun sağ tarafında, işletmenin kaynaklarını (sermayesini ve borçlarını) gösteren kısımdır.
Hesapların açılması ne anlama gelir?
Hesapların açılması ne anlama gelir?Hesap Açma: bir hesabın borcuna veya alacağına ilk kaydın yapılması (rakam yazılması) ile hesap açılmış olur. Hesaplar ya dönem başında açılış kaydıyla birlikte ya da dönem içerisinde , gerek duyulduğunda, borcuna veya alacağına bir kayıt yapılmasıyla açılmış olur.
Hesaba alacak kaydedilmiştir ne demek?
Bir arkadaşınıza para verdiğinizde alacaklanırsınız, arkadaşınızdan para aldığınızda borçlanırsınız. Burada kendinizi bir muhasebe hesabı olarak düşünüp ‘alan hesap borçludur veren hesap alacaklıdır’ sonucuna varabilirsiniz. Başka bir ifadeyle ‘paranın girdiği hesap borçludur, çıktığı hesap alacaklıdır. ‘Değişken giderler nelerdir örnek?
Değişken giderler; faaliyet hacmindeki değişmelerden etkilenen giderlerdir. Başka bir deyişle değişken giderler faaliyet hacmi arttıkça artar, azaldıkça azalır. Direkt madde ve malzeme giderleri, direkt işçilik giderleri değişken giderlere örnek olarak gösterilebilir.Değişken maliyetler nelerdir?
Değişken maliyetler, belirli bir faaliyet aralığında üretim miktarı arttığında toplam tutarı üretim miktarı ile orantılı şekilde artan, üretim miktarı azaldığında toplam tutarı üretim miktarı ile orantılı şekilde azalan, ancak birim başına düşen tutarı sabit kalan maliyetlerdir.Sabit maliyet giderleri nelerdir?
Sabit maliyet giderleri nelerdir?Sabit maliyet nedir? Satış hacminizden bağımsız olarak, sürekli sabit olan maliyetlerdir. Kira, sigorta maliyetleri ve bunlara benzer maliyetler sabit maliyet sınıfına girer.
Gelir tablosu hesapları nelerdir?
Gelir tablosu hesapları nelerdir?6. Gelir Tablosu Hesapları; işletmenin faaliyet dönemine ilişkin brüt satışları, satış indirimleri satışların maliyeti, faaliyet giderleri, diğer faaliyetlerden gelir ve kârlar, diğer faaliyetlerden gider ve zararlar, finansman giderleri, olağan dışı gelir ve kârlar ve olağan dışı gider ve zararlardan oluşur.