Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Akutta nasıl çalışılır?
AKUT’a gönüllü olmak isteyenler, web sitemizdeki “gönüllü olmak istiyorum” bölümünden başvuruda bulunarak ekiplerin aylık periyotlarla düzenlediği gönüllü tanışma toplantısına, ardından sırasıyla temel afet bilinci ve etik-disiplin semineri oryantasyonlarına katılırlar.AFAD gönüllü para alır mı?
AFAD Gönüllüsü Maaşları Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu sistemde kişiler tamamen kendi istekleri doğrultusunda çalışmalara katılıyor. Bu nedenle AFAD gönüllüsü maaşları konusunda herhangi bir şekilde ödeme gerçekleştirilmiyor.Arama Kurtarma Derneği AKUT nedir?
Arama Kurtarma Derneği AKUT nedir?Arama Kurtarma Derneği (Kısa adı: AKUT); mağara, dağ gibi ulaşılması zor olabilecek yerlerde veya doğal afetlerde kaybolanların aranması ve bu koşullarda kaza geçirenlerin kurtarılması için etkinlik gösteren, Türkiye’nin arama kurtarma konusunda ilk sivil toplum örgütü olan dernek.
AKUT eğitimleri nelerdir?
AKUT eğitimleri nelerdir?EĞİTİMLER
- Acil Durum Değerlendirmesi.
- Acil Durum Tatbikatı
- Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitimi.
- Temel Yangın Eğitimi.
- İleri Yangın Eğitimi.
- Kapalı ve Kısıtlı Alana Giriş Eğitimi.
- Yüksekte Çalışma Eğitimi.
- Enkaza Yaklaşma ve Beton Operasyonları Eğitimi.
Afad gönüllü olunca ne oluyor?
Destek AFAD Gönüllüsü Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip olan gönüllülerdir.Arama kurtarma ekibine nasıl girilir?
GEA Ekip üyesi olabilmek için haftalık olarak düzenlenen ileri seviye arama kurtarma eğitimlerine, aylık ve yıllık olarak ulusal ve uluslararası bazda düzenlenen tatbikatlara katılmak GEA gönüllülük ve etik bildirgesini onaylamak gerekmektedir.AFAD gönüllü kimlik kartı ne ise yarar?
AFAD gönüllü kimlik kartı ne ise yarar?Uzman AFAD Gönüllüsü kimlik kartı size; tatbikatlara katılım ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerle koordineli bir şekilde olaylara müdahale yetkisi kazandırır. Portalda açılan aşağıdaki sınıf ve saha eğitimlerden istediklerinize ücretsiz katılıp, ulusal çapta geçerli serti ka- larınızı alabilirsiniz.
Akut vakfının amacı nedir?
Akut vakfının amacı nedir?Türkiye’nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT, dağlarda ve diğer zorlu doğa koşullarında doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri gerçekleştirme hedefiyle kurulmuş ve hızla gerekli eğitimleri alarak talep edildiği takdirde doğal afetlerde de ilgili resmî kurumlara yardımcı olabilir hale gelmiştir.
Akut mu yoksa AFAD mı?
akut gönüllülük esasıyla çalışır, afad maaşlı personeli olan bir devlet kurumudur. afad’ın da akut’un da bünyesinde bizzat tanıştığım ve çalıştığım çok değerli ve yetkin arama kurtarmacılar bulunmaktadır. afad, ülkedeki afet koordinasyon işlevini de üstlenen kurumdur.AKUT faaliyetleri nelerdir?
Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma …AKUT eğitimleri ücretli mı?
AKUT eğitimleri ücretli mı?Eğitimler ücretli mi? Evet, AKUT İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimler il sağlık müdürlüklerince belirlenen tarifeler üzerinden ücretlendirilmektedir.
AFAD katılım belgesi ne işe yarar?
AFAD katılım belgesi ne işe yarar?AFAD Gönüllülük Sistemi Eğitim Programı Bu programın amacı, Afet ve acil durumlar için AFAD’a destek olacak; yaşatmak için yaşamak prensibi ile yoğrulmuş bilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmektir.