Alayunt İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Kütahya

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Alayunt İlköğretim Okulu Hakkında - Alayunt İlköğretim Okulu Tanıtım - Alayunt İlköğretim Okulu Resimleri - Alayunt İlköğretim Okulu İletişim

Alayunt İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Alayunt Köyü İlkokulu 1928 yılında köy halkı tarafından yapılan iki dershaneli binada öğretime başlamıştır. Kuruluş yıllarında tek öğretmenli olan okul, daha sonra iki öğretmenle eğitime devam etmiştir.

1931 yılında öğrenci mevcudunun artması sonucu dört derslik ve dört öğretmen ile eğitime devam etmiş, 1964 / 1965 Öğretim Yılında bir onarım görmüştür. 1971 / 1972 Öğretim Yılında ise öğretmen sayısı 5’e çıkmıştır.

ORTAOKUL: 1973 / 1974 Öğretim Yılında Köy Tüzel Kişiliğine ait binada öğretime başlamıştır. 1990 yılında Milli Eğitim ve vatandaş işbirliği ile yapılan bugünkü binanın zemin katı ve eski İlkokul binası birleştirilerek öğretime açılmıştır. 1995 / 1996 Öğretim Yılında ilave kat inşaatı ile okulumuz yeni binası bugünkü duruma gelmiştir.

İLKÖĞRETİM OKULU: 1998 / 1999 Öğretim Yılında başlayan 8 yıllık zorunlu İlköğretim uygulamasından sonra okulumuzun 13 köyün taşıma merkezi olması neticesinde sınıf yetersizliği nedeniyle 2000 yılında tekrar onarıma alınmış, 2000 / 2001 Öğretim Yılında bugün kullanılmakta olan son şeklini almıştır.
2009/2010 eğitim Öğretim yılında 3 köyün taşındığı bugünkü binamızda toplam 12 Derslik, , 1 İş Teknik Atölyesi, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 Çok Amaçlı Salon, 1 Yemek Salonu, 2 İdari Oda, 1 Öğretmenler Odası, 1 Hizmetli Odası, 1 Kütüphane, 1 Arşiv ve 1 Araç Odası 855 m2 kapalı alanı, 2497 m2 bahçesi, bahçesinde 1 adet basketbol, bir adet voleybol sahası ve bir çocuk oyun parkı bulunmaktadır.

Okulumuzda 1 Kadrolu okul Müdürü, 1 kadrolu Müdür Yardımcısı olmak üzere iki idari personel ve 1 kadrolu ana sınıfı öğretmeni 3 kadrolu sınıf öğretmeni, 1 kadrolu Fen ve Teknoloji dersi Öğretmeni olmak üzere toplam 5 kadrolu öğretmenle kadrolu 1 memur ve 1 hizmetli ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Okulumuz bir Taşıma Merkezi olup Çayca, Söğüt köylerinin tamamı, Kozluca köyünün ise 4.5.6.7.8. sınıfları taşınmaktadır.

Okulumuza taşınan yukarıda isimleri yazılı köylerden taşıma ile gelen öğrencilere sıcak öğle yemeği verilmekte ve ulaşımları Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılanmaktadır.

Alayunt İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (274) 2662369
Okulun Faksı: (274) 2662318
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi:
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okulun E-Posta Adresi: 241954@meb.gov.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Alayunt İlköğretim Okulu Resimleri :

1935 tarihli, okulumuzdan verilen bir diploma.
Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt